Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šel si zaplavat a umřel

odcizené záchody, řídil pod vlivem alkoholu a další... 

Šel si zaplavat a umřel
Bruntálští kriminalisté šetřili okolnosti úmrtí 88letého muže. Ten byl nalezen ve večerních hodinách dne 14.7.2009 v Rýmařově v rybníku bez známek života. Přivolaný lékař muže resuscitoval, ale následně musel konstatovat smrt. Muž byl v plavkách a osobní věci a oblečení měl na břehu rybníka. Příčinu úmrtí určí zdravotní pitva. Policisté šetřením nezjistili cizí zavinění.
 
Nehodovost i v okrese Bruntál poklesla
V okrese Bruntál máme v letošním roce o 156 dopravních nehod méně, než v roce 2008, ale následky při nehodách jsou mírně vyšší. Policisté šetřili za první polovinu letošního roku celkem 328 dopravních nehod, ale v rámci nového zákona prováděli vyžádané asistence   a to bylo v 71 případech. Při těchto nehodách byly čtyři osoby usmrceny, což je o jednu více než loni. Těžce zraněno bylo 12 osob a lehce zraněno 123 osob, což je on 17 více, než v loňském roce. Letos roce jsme šetřili 32 dopravních nehod pod vlivem alkoholu.
K poslední takové nehodě došlo včera 14.7.2009 ve 12,20 hodin mezi obcí Valšov a Bruntál. 68letý řidič jel pod vlivem alkoholu s vozidlem Felicie a začal předjíždět. Tento manévr nedokončil, dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátil s felicií na střechu. Utrpěl při nehodě lehká zranění. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem, policisté muži naměřili 2,56 promile alkoholu a také zjistili, že na felicii jsou neoprávněně umístěny registrační značky, které patří k úplně jinému vozidlu.  
Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V rámci dopravní nehodovosti policisté na letní měsíce chystají řadu dopravně preventivních a bezpečnostních akcí se zaměřením na nejčastější přestupky v dopravě a příčiny dopravních nehod. 
 
Nechaly kabelku v nákupním košíku
O kabelku s věcmi přišly dne 13.7.2009 v Krnově v obchodním domě na ulici Opavská dvě ženy. Ty zapomněly kabelku pověšenou na vozíku a odešly s nákupem domů. Po zjištění, že kabelku nemají, se vrátily zpět do obchodního domu, ale již ji nenalezly. V ní měly mobilní telefony, digitální fotoaparát, finanční hotovost ve výši 950 Kč, platební karty, doklady a další osobní věci. Způsobená škoda činí 8 550 Kč.
 
Vzal dva záchody
U parkoviště vodního díla Slezská Harta v době od 9. do 10.7.2009 dosud neznámý pachatel odcizil dva chemické mobilní záchody TOI TOI. Způsobená škoda činí přes 71 tisíc Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
 
Lákal peníze na opravy oken a fasád
Z trestného činu podvod byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněn 38letý muž ze Zlína. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v listopadu a prosinci 2008 v Branticích a Bruntále ve čtyřech případech, bez oprávnění stavební společnosti, uzavíral smlouvy a vybíral od majitelů domů zálohy na výměnu oken, dveří či opravu fasády. Vydal poškozeným doklady s razítkem firmy, které si opatřil bez vědomí společnosti a odvedl firmě pouze v jednom případě částku 20 tisíc. Další peníze si nechal pro vlastní potřebu. Práci neodvedl a peníze majitelům nevrátil. Způsobená škoda činí přes 159 tisíc Kč.
 
Kopnul do služebního vozidla, byl převezen na záchytku
Na obvodní oddělení v Bruntále v odpoledních hodinách 14.7.2009 přišel 45letý muž, který byl v silně podnapilém stavu a nebylo mu rozumět co vlastně chce. Policisté mu sdělili, že má přijít, až bude střízlivý. Začal je vulgárně napadat a odmítal se podrobit dechové zkoušce. Policisté ho vyzvali, aby upustil od svého agresivního jednání, ale on výzvy neuposlechl a kopnul do kola zaparkovaného služebního vozidla. Byl zajištěn a při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,31 promile alkoholu. Byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat a tak byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Poškodil a poškrábal fábii
V Úvalně v době od 10. do 11.7.2009 dosud neznámý pachatel rozbil okno vozidla Fabia a po celém obvodu vozidlo poškrábal. Majitelům způsobil škodu ve výši 34 tisíc Kč. Krnovští policisté šetří případ jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.
 
Z odcizené katry vybral 60 tisíc Kč
Bruntálští policisté šetří okolnosti krádeže platební karty a výběru 60 tisíc Kč.
V Bruntále v době od 1.9. 2008 do 14.7.2009 dosud neznámý pachatel odcizil 28leté ženě kreditní kartu a provedl několik výběrů z jejího účtu v celkové výši 60 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem