Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šel po ulici a rozbíjel okna u projíždějících vozidel

ZLÍNSKO: Policisté ho tentýž den zadrželi. 

Ve Zlíně – Malenovicích se v pátek večer procházel podnapilý třiašedesátiletý muž z blízké obce. Nešel však po chodníku, jak by měl, ale středem vozovky. Vždy, když u něj zastavilo projíždějící vozidlo, aby ho nesrazilo, začal na něj házet kamení a štěrk. Tímto způsobem poškodil celkem čtyři osobní vozidla, a předběžně na nich způsobil škodu za více než pětatřicet tisíc korun.

V pátek po půl deváté večer přijal operační důstojník na lince tísňového volání policie oznámení o muži, který stojí v Malenovicích uprostřed vozovky s igelitovou taškou v ruce a hází štěrk a kamení na projíždějící vozidla. Podle popisu se jednalo o staršího, zjevně podnapilého muže. Na místo vyrazili policisté z obvodního oddělení policie ve Zlíně. Nejprve promluvili s osmapadesátiletým oznamovatelem, kterému muž poškodil zpětné zrcátko na vozidle Ford Edge. V průběhu prověřování se k hlídce přihlásili další dva muži a jedna žena, kterým výtržník poškodil kamenem vozidla, v nichž projížděli Malenovicemi. Policisté po zjištění veškerých okolností začali po chuligánovi pátrat v okolí. Po několika minutách ho našli ležet opodál v keři. Vzhledem ke zranění, které měl na tváři zřejmě po pádu, přivolali záchranáře, kteří muže ošetřili v nemocnici. Po ošetření ho policisté z prvosledové hlídky převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 2,45 promile alkoholu.  

Zlínští policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

24. září 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Rozbité čelní sklo

Rozbité čelní sklo 

Detailní náhled

Rozbité čelní sklo 2

Rozbité čelní sklo 2 

Detailní náhled

Rozbité čelní sklo 3

Rozbité čelní sklo 3 

Detailní náhled

Rozbité zpětné zrcátko

Rozbité zpětné zrcátko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem