Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šel po nářadí

VSETÍNSKO: Policisté šetří odcizení nářadí za sto tisíc korun. 

Policisté z Karolinky řeší vloupání do kůlny u rekreační chalupy. Neznámý pachatel odcizil nářadí za více jak sto tisíc korun.

 

Ani bytelná petlice neodradila zloděje od vloupání do kůlny u chalupy ve Velkých Karlovicích. Po rozštípnutí této petlice vnikl v době od konce listopadu do uplynulého pátku do kůlny a sebral veškeré nářadí, které tam měl uložené čtyřiačtyřicetiletý muž s Olomoucka. Jedná se o kombinovaný stroj, štípačku, bubnovou rotační sekačku, zahradní traktor a křovinořez. Škoda se vyšplhala na více jak sto tisíc korun. Pachateli v tomto případě při dopadení hrozí za trestný čin krádež až pět let vězení.

Policisté v okrese Vsetín v tomto roce řešili více jak tři desítky případů vloupání do rekreačních objektů. Pachatelé v mnoha případech právě berou různé nářadí, ale nepohrdnou ani jídlem, alkoholem, cigaretami či elektronikou. Při opuštění rekreačního objektu na delší dobu by měli majitelé cenné věci odvést a objekt co nejlépe zabezpečit. U zámků lze například použít i visacích zámků s elektronickým alarmem. Dobré vztahy se sousedy a jejich všímavost by měly napomoci k tomu, že se v okolí nemůže pohybovat žádná podezřelá osoba či podezřelé vozidlo. A všechny podezřelé okolnosti oznámit policii a to prostřednictvím linky 158.

 

14. prosince 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem