Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sekera a šroubovák nepomohly

DĚČÍN - O tom, k čemu se také používá sekera a šroubovák a další krimi 

Do novinového stánku na nádraží v Děčíně se pomocí sekery a šroubováku pokusil vloupat sedmadvacetiletý výtečník. I přesto, že se dovnitř nedostal, poškodil skleněnou výplň a rám posuvných dveří. Škoda čítá deset tisíc korun. Děčínští železniční policisté si ho vzali do parády a už má na krku zkrácené přípravné řízení za pokus o vloupání. Z toho kouká hrozba až dvouletého vězení.
 
 
Peněženka zmizela z bundy
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku děčínští policisté sedmadvacetiletého lapku. Ten měl při návštěvě odcizit peněženku s doklady, platební kartou a penězi z bundy pověšené na chodbě v rodinném domě. Způsobená škoda činí více než sedm tisíc korun. Mohl by mu za to hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Podvod vyšel najevo
 
Úvěrovou smlouvu na šestnáct tisíc korun uzavřel s finanční společností prostřednictvím agenta devatenáctiletý mladík. Jakmile obdržel kartu, ihned ji aktivoval a všechny peníze vybral. Splatil však jen něco přes sedm tisíc a splátky posílal nepravidelně. Navíc do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Ve skutečnosti nepracoval vůbec. Nyní je filuta obviněn děčínskými policisty z úvěrového podvodu a za to mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, nebo peněžitý trest.
 
 
A zase měděné parapety
 
Děčínští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti devatenáctiletému raubíři, který v České Kamenici odcizil z domu měděný parapet. Další poškodil spolu s oplechováním římsy. Tím způsobil škodu za necelé dva tisíce korun. Vzhledem k tomu, že to není poprvé, kdy se obdobné trestné činnosti dopustil, hrozí obviněnému až dva roky vězení.

 

 

17. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem