Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sehraná dvojice zlodějek

Obdobných krádeží s adventem každoročně přibývá. Hlídejte si proto pečlivě své věci. 

Policisté z místního oddělení Zličín se od 6. září zabývají případem krádeže pánské tašky z dětského kočárku v obchodním centru na Zličíně. Z krádeže jsou podezřelé dvě ženy, které krátce po sedmnácté hodině využily nepozornosti poškozeného a z osamoceného kočárku mu odcizily pánskou tašku s osobními věcmi, platební kartou, doklady, penězi a mobilním telefonem, v hodnotě více než šest tisíc korun.

Samotnou krádež zachytily bezpečnostní kamery, které poskytly jak podobu podezřelých žen, tak i způsob, kterým ženy kradly. Z jejich jednání lze usuzovat, že se nejedná o žádné začátečnice. V jeden moment totiž jedna z nich zastínila výhled na kočárek případným nežádoucím svědkům a druhá mezitím pohotově sáhla po tašce. Obě podezřelé posléze z obchodu odešly.

Šetřením policisté zjistili, že ženy do obchodního centra přijely osobním vozidlem tovární značky Peugeot s Bulharskou registrační značkou. Policistům se do současné doby přes veškerou snahu nepodařilo podezřelé ženy vypátrat, proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Policisté společně se strážníky městské policie s příchodem adventu zvýšili dohled v místech s větší koncentrací lidí, kde svou pozornost zaměřují mimo jiné i na krádeže.

Za pomoc a spolupráci děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 2. 12. 2016

Odkazy do noveho okna

Druhá podezřelá 1

Druhá podezřelá 1 

Detailní náhled

První podezřelá 1

První podezřelá 1 

Detailní náhled

První podezřelá 2

První podezřelá 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem