Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sehnat kupce se mu nevyplatilo

VSETÍNSKO: Za podílnictví hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody.  

Valašskomeziříčtí policisté objasnili v těchto dnech tři trestné činy: krádež stavebního vrátku, vloupání do zahradní chatky a zpronevěru notebooku. Stavební vrátek ukradli dva mladí muži, kterým policisté sdělili v tomto týdnu podezření z krádeže. Jejich kamarád je pak podezřelý z podílnictví, protože sehnal kupce, kterému kradený vrátek prodali. 
 
Dva mladíci ve věku 22 a 23 let z Valašského Meziříčí vnikli vloni v září oknem do budovy firmy, která byla právě rekonstrukci. Šli se tam podívat, co by se dalo odcizit. Zalíbil se jim stavební vrátek, pro který se za pár dnů vrátili. O stavebním vrátku ale nejprve řekli svému sedmadvacetiletému kamarádovi, jenž za pár dnů sehnal kupce. Dva mladíci si pak pro asi 30ti kilový stavební vrátek v hodnotě 26 000 korun přijeli s dvoukolákem, na kterém ho odvezli přímo do garáže kupce. Ten ho obhlédl, vyzkoušel a nakonec od mužů za 4 000 korun koupil. Tři pánové se pak o peníze rozdělili. V těchto dnech však nový majitel o stavební vrátek přišel, protože mu valašskomeziříčtí policisté řekli, že pochází z trestné činnosti.
 
Mladíkům ve věku 22 a 23 let policista sdělili podezření z tr. činu krádeže ve formě spolupachatelství s trestní sazbou do dvou let a sedmadvacetiletému muži z Ostravy z tr. činu podílnictví, za který zákon ukládá v tomto případě rovněž dvouletý trest odnětí svobody.  
 
Třiadvacetiletý mladík dostal od policisty na obvodním oddělení ve Valašském Meziříčí tento týden ještě další dva záznamy o sdělení podezření, a to ze zpronevěry a krádeže vloupáním do zahradní chatky. Třiadvacetiletý student totiž prodal svému známému notebook za 5 000 korun, který si od něj za pár dnů přišel půjčit s tím, že si jen zkopíruje nějaký svůj dokument a pak mu ho vrátí. Místo slibu však dal notebook do zastavárny, kde za něj dostal 2 000 korun. Zahradní chatku ve Valašském Meziříčí vykradl vloni na podzim. Odnesl si halogenové topení, elektrocentrálu, plynový gril a el. pilu celkem za necelých 10 000 korun. Nejsou to první prohřešky tohoto mladého muže. V minulosti byl stíhán za zpronevěru a podvod. 
 
 
17. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

stavební vrátek

stavební vrátek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem