Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sedmý Kuzma zahájen

Sedmnáct nováčků bude jednou týdně po dobu dvou měsíců docházet do sportovního policejního areálu do kurzu KUZMA.  

zahájení kuzma jaro 003.jpgzahájení kuzma jaro 003.jpg
Zde ve středu „odstartoval“ sedmý běh Kurzu zodpovědného majitele městského psa. Mladí psovodi se pod odborným vedením zkušených služebních psovodů budou učit zvládat svého čtyřnohého miláčka. K nejčastějším problémům patří to, že pes nepřibíhá na přivolání, je agresivní, doma poslouchá a venku ne. V kurzu účastníky naučíme, jak dávat správné povely, jak pracovat s hlasem, jak pochválit svého psa, ale zejména i dodržování důslednosti při výcviku. Ovladatelnost psa si děti upevní i na kynologických překážkách. Není výjimkou, že „kuzmáci“ v rámci jednotlivých lekcí vyrážejí přímo do terénu, kde trénují různé situace (společné přecházení pro přechodu pro chodce, reakce na různé městské zvuky – tramvaj, vozidlo apod.) Instruktorům budou nápomocni i asistenci – absolventi z minulých kurzů. Nováčkům pomohou překonat prvotní ostych v řešení jejich konkrétních problémů či oslovení policejních instruktorů. 


 

zahájení kuzma jaro 011.jpgzahájení kuzma jaro 011.jpg
V rámci kurzu se účastníci mohou těšit i na společné vystoupení se služebními kynology na Dni Policie, který se bude konat dne 23. června 2012 na Slezskoostravském hradě. Mimo jiné se seznámí i s policejní prací. Navštíví pracoviště pachové identifikace. První setkání zakončil instruktor Lukáš Šesták ukázkou poslušnosti svého psa Emana, která vzbudila velký ohlas u přihlížejících.
 

Další kurz ostravští policisté budou realizovat v termínu od 5. 9. 2012 do 31. 10. 2012, ve kterém jsou zatím ještě volná místa. Přihlášku a bližší informace najdete na www.policie.cz (sekce Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje) nebo na www.kuzma.wbs.cz což jsou webové stránky, které založili účastníci kurzu.          

zahájení kuzma jaro 016.jpgzahájení kuzma jaro 016.jpg
zahájení kuzma jaro 006.jpgzahájení kuzma jaro 006.jpg

por. Mgr. Kateřina Špoková
PIS Ostrava
18. dubna 2012

vytisknout  e-mailem