Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sedm statečných v cele

BŘECLAVSKO: Na útok se skupinka pořádně vybavila.  

Břeclav - V pátek večer jsme přijali na tísňovou linku oznámení o tom, že v hostinském zařízení na vlakovém nádraží v Břeclavi dochází k fyzickému napadení mezi skupinkou hostů. Kolegové z obvodního oddělení vyjeli na místo, aby prověřili situaci.

Ukázalo se, že nejdříve došlo k slovní potyčce mezi dvěma návštěvníky uvedené hostince. Osmadvacetiletý muž začal nadávat a vyhrožovat jednatřicetiletému cizinci ze Slovenska, který na našem území pracuje. Cizinec si nadávky nenechal líbit. Zavolal svému známému, aby mu přišel na pomoc. Ten sehnal další kamarády a společně vyrazili na břeclavské nádraží. Skupinka se ovšem k odvetě pořádně vybavila. Muži si s sebou vzali lopaty s dřevěnými násadami i železnou tyč. V hostinci se seběhla rvačka, která skončila těžkým zraněním. Osmadvacetiletý muž musel být převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.

Po incidentu nasedla celá skupina do vozidla a odjela. Policistům se za krátkou dobu podařilo útočníky identifikovat a sedm podezřelých skončilo v policejní cele. Po provedení procesních úkonů vypracoval dnes vyšetřovatel usnesení o zahájení trestního stíhání. Všichni aktéři se budou zodpovídat z výtržnictví a někteří dokonce i z těžkého ublížení na zdraví či poškození cizí věci.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. prosince 2016

zvuková nahrávkarvačka.mp3

vytisknout  e-mailem