Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sedm osob s marihuanou

Příbramsko - Sedm lidí u sebe mělo marihuanu. 

     Od pondělí do dnešního dne „načapali“ strážci zákona sedm osob, které u sebe měly marihuanu. Šlo o šest mužů ve věku od 18 do 30 let a jednu 33letou ženu. Dva případy byly v Rožmitále pod Třemšínem, jeden v Sedlčanech a ostatní v Příbrami.
     V pondělí večer nám oznámila Městská policie Příbram, že přistihla u fotbalového stadionu 23letého muže, jak kouří „trávu“. Dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, za což mu hrozí pokuta ve výši až 15 tisíc korun.
     Dalšího, 26letého muže kontrolovali několik hodin předtím policisté z Obvodního oddělení Příbram, a to v ulici Aloise Jiráska. Dotyčnému při vyndavání občanského průkazu vypadla z peněženky marihuana, šlo o 1,4 gramu.
     Mnohem větší množství u sebe měl 20letý mladík, který byl kontrolován dnes asi hodinu po půlnoci v Šikmé ulici v Příbrami. Zajištěno u něj bylo 20 sáčků s rostlinným materiálem o váze přesahující 50 gramů. Svým jednáním se již dopustil trestného činu. Nyní je podezřelý z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za to trestní zákoník stanovuje až roční pobyt za mřížemi. 
     V Rožmitále pod Třemšínem zastavili policisté v úterý v noci osobní vozidlo, které řídila 33letá řidička. Test na drogy byl u ní pozitivní na cannabis. Motoristka potvrdila, že těsně přes usednutím za volant vykouřila cigaretu marihuany. Řidičské oprávnění jí bylo po tomto zjištění odebráno. V autě ještě seděl na místě spolujezdce 30letý muž, u něj byl nalezen asi jeden gram této drogy. Policistům přiznal, že je pravidelným uživatelem marihuany.

25. září 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem