Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Sedm obviněných osob

Fyzické útoky v Nýrsku 

     Od komisaře převzali usnesení o zahájení z trestního stíhání 20 a 23 letý muž z Nýrska, kteří byli obviněni z přečinů násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci a výtržnictví formou spolupachatelství.
     Dále z přečinu výtržnictví spáchaného formou spolupachatelství převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dvě ženy ve věku ve věku 37 a 59 let a tři muži ve věku 28, 47 a 60 let z Nýrska.
     V sobotu 30. července letošního roku po sedmnácté hodině 23 letý muž v ulici Kpt. Kufnera slovně i fyzicky s baseballovou pálkou napadl mladistvého, se kterým šel další chlapec a dvě dívky a všichni utekli do místa bydliště. Pachatel i s druhým obviněným tyto následovali a opět pomocí pálky se starší muž pokusil udeřit 18 letou ženu, která otevřela okno v domě. Dveře domu otevřel 28 letý muž a útočník jej udeřil pěstí do obličeje a společně s druhým pachatelem jej dotlačili do ulice Kpt. Kufnera, upadli na zem a pachatel jej škrtil mikinou na krku.
Na pomoc svému příbuznému přiběhli 47 a 60 letý muž, kteří donesli dřevěné laťky a tyto použili k napadení 23 letého muže. Na místo přišla i 37 letá žena, kterou fyzicky napadl 20 letý pachatel. Ostatní účastníci odtrhli 23 letého muže od napadeného a tento jej následně udeřil pálkou. Po tomto incidentu zúčastněné osoby odešli domů a dva útočníci při odchodu z místa dále těmto slovně vyhrožovali. Uvedení útočníci odešli směrem k ulici Prap. Veitla a nasedli do osobního vozidla, které měli zaparkované nedaleko místa a odjeli.                                                                                
     Napadení případ okamžitě nahlásili na obvodní oddělení Nýrsko. Policisté při šetření nalezli havarovaný automobil, se kterým dva pachatelé odjeli.
V rámci šetření případu byl přizván i soudní znalec z obovu zdravotnictví, který zkoumal vznik a rozsah způsobených zranění uvedených osob. Dále bylo zjištěno, že 23 letý muž byl v roce 2007 za trestný čin výtržnictví odsouzen.
 
     Koncem měsíce září převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření 20 letý muž z Nýrska z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po uvedeném incidentu dne 30. července v 17.45 řídil vozidlo zn. Škoda Favorit v ulici Klostermannova v Nýrsku. V pravotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk, narazil přední části vozidla do domu, nacouval s vozidlem na chodník a společně s 23 letým mužem utekli z místa dopravní nehody, ale následně oba muže policisté vypátrali. Mladší muž se přiznal k řízení vozidla, podrobil se dechové zkoušce a bylo zjištěno 2,47 a opakovaně 2,70 promile, souhlasil i s lékařským vyšetřením a s odběrem krve. Policisté zjistili, že muž má podle rozsudku soudu uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel do měsíce června 2012.

 

nprap. Ladmanová Dana

12.12.2011

vytisknout  e-mailem