Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sedm mladistvých pod vlivem

Tři mladiství nadýchali více než jednu promili alkoholu.  

Kopřivničtí policisté v poslední červnový den od veřerních hodin uskutečnili v územním obvodu Kopřivnice bezpečnostní akci „MLÁDEŽ“.
Bezpečnostní akce, která proběhla od dvaadvaceti do druhé hodiny dne 1. července, byla zaměřena na trestnou činnost páchanou mládeží a na mládeži, podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let v zábavních podnicích, na odhalování nealkoholické toxikománie a hru osob mladších 18-ti let na výherních automatech.
V průběhu akce bylo zkontrolováno několik desítek osob v restauračních zařízeních a barů na Kopřivnicku. Bylo zjištěno celkem sedm přestupků na úseku podávání alkoholu mládeži. Například v jednom z kopřivnických baru policisté zjistili tři mladistvé osoby, jednu dívku a dva chlapce, kteří nadýchali více než jednu promili alkoholu.
Dále se policisté během akce, v rámci preventivních opatření ve snaze předcházet páchání trestné činnosti, se zaměřením na pátrání po osobách a věcech, odcizených vozidlech, požívání alkoholických nápojů řidiči, trestnou činnost v souvislosti s řízením motorových vozidel a kontrolu řidičů vozidel TAXI, zaměřili také na dopravu.
Zkontrolováno bylo celkem třicet osm vozidel, kdy u těchto byly zjištěny tři dopravní přestupky. Za tyto přestupky strážci zákona udělili blokové pokuty za celkem osm set korun. Policisté v průběhu dopravní akce nezaznamenali žádného řidiče, který by před nebo během jízdy požil alkoholické nápoje.
 

vytisknout  e-mailem