Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sedl do auta bez vědomí majitele, které v podnapilém stavu řídil

RAKOVNICKO – Jízda skončila dopravní nehodou. 

Rakovničtí policisté sdělili 43letému muži, cizí národnosti, podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to z neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Těchto přečinů se dopustil tím, že 10. dubna, v době od 18:30 do 18:50 hodin, sedl do vozidla VW Transporter, které si vzal bez svolení majitele či provozovatele. S tímto vozem jel z Krakova do Sence, přičemž mezi obcemi Hvozd a Senec se střetl bočními zrcátky s protijedoucím automobilem Ford Ranger, které řídil 47letý muž. Místo toho, aby na místě zastavil a nehodu vyřešil, pokračoval v jízdě dál.

Řidič Fordu se otočil, následoval Volkswagen a celou věc oznámil na policii. Řidič transporteru zastavil v Senci, kam ho dojel poškozený šofér. Po chvíli přijela i policejní hlídka, která oba muže vyzvala k dechové zkoušce. Sedmačtyřicetiletý muž měl výsledek negativní, zatímco tomu 43letému přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 3 promile. 

Policisté opilého muže na místě zadržel a poté eskortovali na policejní oddělení k dalším služebním úkonům, po jejichž provedení ho umístili do cely.

Třiačtyřicetiletému muži hrozí za výše uvedené trestné činy v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
13. dubna 2022

vytisknout  e-mailem