Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sečtělý chuligán je konečně ve vazbě

ZLÍNSKO: Na čtení tak bude mít spoustu času.  

Policejní komisař v pátek obvinil devětadvacetiletého muže žijícího ve Zlíně ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádež, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a výtržnictví, kterých se dopustil celkem v šestnácti případech. Komisař zároveň podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby, čemuž soudce vyhověl a policisté ho ještě tentýž den eskortovali do vazební věznice v Olomouci.

V období od října loňského roku až do 9. března roku letošního v šestnácti případech překročil meze trestního práva. Všemi skutky způsobil celkovou škodu ve výši bezmála 47 tisíc korun. Nejčastěji kradl v restauračních zařízeních dámské kabelky, z nichž vybral kromě peněz také platební karty, kterými platil v obchodech nebo se snažil o výběry bankovek z bankomatu. Nevyhýbal se ani krádežím zboží z obchodů, kradl hlavně kosmetiku a potraviny. Jednou ujel od čerpací stanice bez zaplacení a třikrát kradl dokonce v prodejně knih, kde vzal čtyři komiksy a jednu knihu v celkové ceně téměř pět tisíc korun. Koncem února odcizil v rodinném domě ve Zlíně nejprve kabelku s peněženkou, z bundy na věšáku pak svazek klíčů od auta, ze sklepa domu různé nářadí a nakonec vozidlo Jeep Cherokee, se kterým odjel. Auto policisté ze Slavičína velmi rychle dohledali zaparkované u zdejšího supermarketu a vrátili jeho majiteli. Policisté podle způsobu provedení krádeží a po vyhodnocení kamerových záznamů věděli, kdo je pachatelem jednotlivých činů. 9. března spadla klec. Při krádeži počítačových her ve zlínském supermarketu se známého zloděje snažili zadržet dva členové ostrahy obchodního domu. Při honičce a rvačce, která následovala, jednoho z nich zranil, nakonec ho ale dopadli a zadrželi až do příjezdu policistů. Muži zákona dobře známou firmu umístili do policejní cely, o dva dny později ho dopravili ke zlínskému soudu k jednání o návrhu na vzetí do vazby a po rozhodnutí soudce do vazební věznice.

Nenapravitelný zloděj má v rejstříku trestů osm záznamů pro majetkovou trestnou činnost, z toho byl sedmkrát odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Nyní mu hrozí v případě odsouzení další, již osmý trest vězení, tentokrát na dobu až tří let.

 

 

14. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem