Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sebevraha na mostě zachránili

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Společnými silami členové IZS zachránili sebevražedného muže.  

 

Krátce po desáté hodině večer v úterý 14. února operační důstojník policie přijal na lince 158 hovor, v němž mužský hlas oznamoval, že je na mostě ve Starém Městě a chce skočit. K mostu okamžitě vyjela hlídka hradišťských policistů, kteří našli muže stojícího za zábradlím na mostě nad ulicí Tovární. Policisté s mužem navázali kontakt a začali s ním komunikovat. Následně na most přijeli strážníci ze Starého Města, kteří muže za zábradlím znali, stejně jako on je, a tak chtěl komunikovat pouze se strážníky. Na místo vyjel policejní vyjednávač stejně jako jednotky hasičů a záchranné služby. Vyjednávač uherskohradišťské policie po příjezdu převzal komunikaci s mladým mužem, který byl silně opilý. Vyjednávač na místě spolupracoval s lékařkou záchranné služby, kterou mladík za zábradlím ve své blízkosti akceptoval také. Těsně po půlnoci se vyjednávači podařilo muže odradit od skoku a přesvědčit jej k životu!

"Po usilovné dvouhodinové snaze se nám podařilo muže přesvědčit, aby od svého činu upustil. Nejkritičtější situace nastala v momentu, kdy mladík začal přelézat zábradlí zpět na silnici a na hraně nad propastí mu uklouzly nohy i ruce, kterými se přidržoval zábradlí. Naštěstí se podařilo muže zachytit za ruku a všichni, kteří přibehli pomoci udrželi muže do té doby, než hasiči přistavili vůz se žebříkem, do něhož byl mladík přesunut," říká policejní vyjednávač.

Silně opilý mladík začal přelézat namrzlé zábradlí a v tom okamžiku uklouznul. Vyjednávač jej v posledním okamžiku zachytil. Na pomoc přiskočila lékařka a pomoci ihned přiběhli další policisté, hasiči a členové záchranné služby. Hasiči ihned přistavili vozidlo s výsuvným žebříkem, na němž jeden z hasičů muže za zábradlím převzal a dopravil na zem. Společnými silami tak členové integrovaného záchranného systému zachránili život třiadvacetiletého mladíka! V nezraněném stavu byl muž převezen do nemocnice.

Hradišťští policisté tohoto muže ze Starého Města nezachraňovali poprvé. V listopadu loňského roku jej strhli na zem těsně předtím, než vyskočil z okna. Vloni v srpnu policisté odvrátili jeho pokus bodnout se nožem. A přesně před rokem jej náhodný řidič zachránil, když chtěl skočit ze stejného mostu jako včera.


15. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

sebevrah na moste ve Starem Meste 01

sebevrah na moste ve Starem Meste 01 

Detailní náhled

sebevrah na moste ve Starem Meste 02

sebevrah na moste ve Starem Meste 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem