Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Se "Zebrou" za dětmi do škol

Ms kraj - policisté v rámci akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ navštívili děti ve školách 

V prvních dnech školního roku policisté v celém Moravskoslezském kraji preventivně působili poblíž přechodů pro chodce či v blízkosti základních škol (https://www.policie.cz/clanek/zebra-se-za-tebe-opravdu-nerozhledne-432953.aspx). V druhém školním týdnu se za dětmi policisté opět vydali do škol, aby jim připomenuli zásady bezpečného chování v silničním provozu.

Ve středu 9. září policejní preventista spolu s kolegy z dopravní služby navštívili děti prvního stupně 4. ZŠ ve Frýdku-Místku. Prvňáčci si poslechli policejní pohádku, žáci druhých tříd si s dopravními policisty oživili přecházení po přechodu pro chodce. Třetí a čtvrtý ročník se díky obdrženému pracovnímu sešitu aktivně zapojil do přednášky.

O den později se policisté na Ostravsku vydali do ZŠ a MŠ v Olbramicích. Děti z prvního stupně, ale také z mateřské školy, si celkem na třech stanovištích vyslechly přednášku zaměřenou na bezpečný pohyb v dopravě, zaposlouchaly se do příběhu „Proč cesta není hřiště“ z knížky Policejní pohádky a na závěr si prohlédly policejní vozidlo.

Obdobně tomu bylo také v pátek 11. září, kdy policejní preventistka navštívila se „Zebrou“ 7. ZŠ ve Frýdku-Místku. Žáci čtvrtých tříd si zábavnou formou oživili význam dopravních značek a další důležitá pravidla týkající se bezpečnosti silničního provozu. Děti byly také seznámeny s důležitostí reflexních prvků. Rovněž absolvovaly malý test, který ověřil jejich znalosti s dopravní výchovy.

Děti byly na besedách velmi aktivní a bylo zřejmé, že si je užily. Několik stovek dětí si odneslo nejen reflexní prvky pro zvýšení bezpečnosti či pracovní sešity pro další vzdělávání, ale také důležité informace. Případné požadavky k realizaci přednášek k projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ do konce září mohou pedagogové směřovat na email: krpt.prevence@pcr.cz. Detailněji k projektu https://www.policie.cz/clanek/zebra-se-predstavuje-v-novem-kabatu.aspx.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
por. Mgr. Lukáš Kendzior
komisař oddělení prevence
12. září 2020

vytisknout  e-mailem