Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Se „Zebrou“ do okolí Prahy

Policisté z Okresního ředitelství PČR Praha-venkov se v pondělí 1. září zapojili společně se strážníky Městské policie Černošice do celorepublikové preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“ zaměřenou na bezpečnost chodců v silničním provozu realizovanou Policií České republiky ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR a Českou radou dětí a mládeže.  

     Policisté z Obvodního oddělení Řevnice společně s pracovníkem Preventivně informační skupiny Okresního ředitelství PČR Praha-venkov oslovovali u přechodů v blízkosti škol chodce z řad dětí, ale i dospělých. S oslovenými bylo hovořeno o zásadách bezpečného přecházení vozovky, přičemž byli upozorněni na nebezpečné situace a nejčastější příčiny dopravních nehod na přechodech pro chodce. Těm nejmenším byl předán malý dárek. 

     Obdobným způsobem pojali tento preventivní projekt i strážníci Městské policie Černošice, kteří dohlíželi na bezpečnost malých chodců u místních škol v Černošicích, Dobřichovicích, Ořechu a Třebotově. I zde odměnili malé účastníky silničního provozu malou pozorností.

přechod pro chodce přechod pro chodce

vytisknout  e-mailem