Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Se Zebrou do okolí Prahy

PRAHA VENKOV-JIH – Do celorepublikové preventivně dopravní akce se zapojili policisté z dopravního inspektorátu a z jednotlivých obvodních oddělení územního odboru 

V průběhu školního týdne od pondělí 31. března do pátku 4. dubna policisté z územního odboru u vybraných přechodů poblíž základních škol pozorně sledovali chování chodců z řad dětí při přecházení silnice. Pokud děti nevhodným způsobem přecházely komunikaci a výrazným způsobem porušily pravidla silničního provozu, policisté je zastavili a na místě jim vysvětlili, jakých chyb se dopustily.
 
V učebnách základních škol v obcích Kamenný Přívoz, Kostelec u Křížku, Hodkovice-Zlatníky se uskutečnily semináře pod vedením policisty z preventivně informačního oddělení. Na nich se hovořilo o zásadách bezpečného chování chodce v silničním provozu se zaměřením na přecházení vozovky. Žáci byli upozorněni na nebezpečné situace a nejčastější příčiny dopravních nehod na přechodech pro chodce. Každý dětský účastník semináře dostal zápisník s logem a názvem preventivní akce.
 
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
4. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

Zebra se za tebe nerozhlédne

Zebra se za tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

zebra se za tebe nerozhlédne - text

zebra se za tebe nerozhlédne - text 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem