Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Se zbraní v ruce ohrožoval v baru několik lidí

KARLOVARSKO – Ani jednomu se nic nestalo, muže policisté zadrželi. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví.

Třiačtyřicetiletý muž v nočních hodinách dne 22. 8. 2019 přišel do jednoho z restauračních zařízení v Ostrově, kde po neshodách s barmanem po něm několikrát vystřelit přinesenou legálně drženou střelnou zbraní. Poté ještě několikrát vystřelil směrem na vstupní dveře a bezpečnostní kameru. Po celou dobu incidentu také ohrožoval střelnou zbraní dva noční návštěvníky baru, kteří s ním seděli u jednoho stolu a které nechtěl z místnosti nechat odejít. S mužem po příjezdu komunikovala policejní hlídka a také policejní vyjednavač, který se ho snažil přesvědčit, aby svého jednání zanechal. Nakonec tak muž učinil a po několika minutách dovolil návštěvníkům baru odejít. Ani u jednoho nedošlo ke zranění.

Následně do restauračního zařízení vstoupili policisté, kteří muže okamžitě zadrželi. Po provedených úkonech se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,47 promile.

Během dnešního dne vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí třiačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva
23. 8. 2019

vytisknout  e-mailem