Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Se zákusky si odnesl i cizí peněženku

Pražští policisté hledají muže podezřelého z odcizení nalezené peněženky. 

Policisté z místního oddělení v Čakovicích se od 18. října zabývají případem, který je kvalifikovaný jako trestný čin zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celá událost se odehrála krátce před šestnáctou hodinou v obchodním centru v Praze 9. V okamžiku, kdy poškozený nakupoval v oddělení s cukrářskými výrobky, položil si svou peněženku na prodejní pult. Během placení navíc telefonoval a tak zřejmě v roztržitosti při odchodu svou peněženku zapomněl na pultu. Naneštěstí pro poškozeného přišel na řadu nepoctivý nálezce, který po svém nákupu peněženku velice nenápadně sebral z pultu a z místa odešel neznámo kam.

Policisté v rámci prošetřování případu zajistili kamerový záznam, na kterém je zachycen jak samotný skutek, tak i podoba podezřelého muže. Toho se ale do současné doby nepodařilo vypátrat a proto se policisté obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k totožnosti, pohybu či pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Kromě platební karty se uvnitř peněženky nacházela i finanční hotovost převyšující pět tisíc korun. Za výše uvedené trestné činy podezřelému v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 18. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž (1)

Podezřelý muž (1) 

Detailní náhled

Podezřelý muž (2)

Podezřelý muž (2) 

Detailní náhled

Podezřelý muž (3)

Podezřelý muž (3) 

Detailní náhled

Podezřelý muž (4)

Podezřelý muž (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem