Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Se třemi promile postupně narazil do čtyř aut a do brány

ZLÍNSKO: Nakonec skončil v příkopu.  

V neděli v podvečer se šestačtyřicetiletý řidič z obce na Zlínsku ujal řízení svého vozidla, ač před jízdou požil nemalé množství alkoholických nápojů. Jeho krkolomný pokus o ujetí šesti kilometrů skončil po pár stovkách metrů nárazem do příkopu.

Krátká cesta značně opilého muže začala kolem šesté hodiny odpoledne v Malenovicích. Nejprve přejel do protisměru, kde narazil do stojícího vozidla značky Mazda. To jej od další jízdy neodradilo a narazil dalšího zaparkovaného vozidla Fiat. Dojel až na konec ulice, kde se chtěl otočit. Při otáčení narazil do zaparkovaného vozidla Škoda a při následném couvání vjel do kovové brány areálu, kterou také poškodil. Stále však jel dál, vrazil ještě do vozidla značky Ford a pokračoval dál, aniž by havárie oznámil policii. Daleko nedojel. Po pár metrech skončil se svým vozem Fiat Cinquecento v protisměru v příkopu.

Při orientační dechové zkoušce nadýchal 3,16 promile alkoholu. Přiznal se k tomu, že před jízdou pil alkohol, nebyl však schopen policistům říci, jaké množství. Z nehody vyvázl bez zranění. Celková škoda na všech vozidlech činí asi 50 tisíc korun. Policisté muže prověřují pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

DN Malenovice3.JPGDN Malenovice.JPGAuto příkop.JPGDN Malenovice4.JPG

DN Malenovice2.JPG

12. ledna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem