Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Se sluchátky v uších hazarduješ se svým životem

ZLÍNSKÝ KRAJ: Zahajujeme novou preventivní kampaň. 

Mladý muž poslouchající hlasitou hudbu ze sluchátek v uších, mobilním telefonem v rukou, jdoucí přes přechod pro chodce, nevidí, nevnímá, neslyší … to je ústřední motiv preventivního videa a komiksového letáku, které vytvořili policejní preventisté. 

Jejich cílem je připomínat teenagerům a ne jenom jim, nebezpečí, které jim hrozí v silničním provozu. Se sluchátky v uších a s mobilem v ruce si riziko neuvědomují, nevěnují pozornost svému okolí, nereagují na vnější podněty, jednají nepředvídatelně a zkratovitě a velmi snadno způsobují nebo se stávají oběťmi velmi vážných dopravních nehod.

V dubnu minulého roku došlo na Uherskohradišťsku k tragické nehodě, kde sluchátka na uších sehrála fatální roli. V kolejišti mezi obcemi Kunovice a Uherský Brod se pohybovala dvacetiletá dívka s kapucí na hlavě a sluchátky na uších, kterou zachytil projíždějící vlak. Jenom o měsíc později ve Starém Městě v nočních hodinách náhle vstoupil do vozovky pětačtyřicetiletý muž se sluchátky v uších a mobilem v ruce. Projíždějící řidič neměl šanci na tuto situaci zareagovat a chodce srazil. Ten skončil s velmi vážnými zraněními v nemocnici.

Prostřednictvím komiksového letáku i zveřejněním preventivního videa na sociálních sítích chceme mladým lidem připomínat, že se sluchátky v uších a s mobilem v ruce v silničním provozu hazardují s bezpečím svým i ostatních účastníků silničního provozu!

Informační kampaň, kterou jsme zahájili dnes ve Zlíně, budeme během prázdnin provádět na preventivních akcích směrem k veřejnosti a následně pak během školního roku při besedách ve školských zařízeních Zlínského kraje.

26. června 2020, por. Bc. Jitka Lysáčková, koordinátor prevence

komiks list A4.jpgkomiks list A4.jpg

Odkazy do noveho okna

Se sluchátky v uších hazarduješ se životem

Se sluchátky v uších hazarduješ se život... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem