Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Se sekáčkem v ruce vyhrožoval zabitím

VSETÍNSKO: Opilý muž vyhrožoval náhodnému kolemjdoucímu.  

Vsetínští policisté včera zadrželi a obvinili díky včasnému oznámení občana šedesátiletého bezdomovce ze dvou trestných činů. Opilý muž se sekáčkem v ruce bezdůvodně vyhrožoval zabitím kolemjdoucímu muži.
 
Včera krátce po jedné hodině odpoledne zavolal na linku 158 devětadvacetiletý muž, že když šel ve Vsetíně směrem z Panské zahrady přes lávku ke Vsetínskému zámku, tak na něj začal bezdůvodně pokřikovat silně opilý muž, který seděl na lavičce. Když se muž na opilce podíval, tak si opilec stoupl a se sekáčkem na maso v ruce začal vykřikovat, že ho zabije a zabije i další lidi. Muž měl skutečně obavy, že by byl opilec schopen někomu ublížit, proto zavolal policii, na kterou počkal na místě. Mezitím na nebezpečného muže upozorňoval všechny kolemjdoucí, kteří raději zvolili jinou cestu. Hlídka pak na místě zadržela „známého“ bezdomovce, kterého eskortovala na policejní služebnu, odkud pak putoval na lékařské vyšetření a dále do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Ještě předtím se však podrobil dechové zkoušce na alkohol, při které mu kolegové naměřili 2,62 promile. Vsetínští policisté šedesátiletého muže s trvalým pobytem ve Frýdku-Místku, který se však v současné době zdržuje ve Vsetíně, sdělili podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Hrozí mu dvouletý trest odnětí svobody.  
 
Oznamovatel se zachoval velmi pohotově, když o nebezpečném muži ihned informoval policii. Pokud by se lidé do obdobné situace dostali, tak ať neváhají ihned kontaktovat bezplatnou linku 158.  
 
 
16. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem