Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Se čtyřmi do hospody

DĚČÍN - Se čtyřmi do hospody a další krimi z konce týdne... 

Do jednoho z podniků v Jílovém u Děčína vstoupil pátečního večera dvaapadesátiletý muž. Vzhledem k tomu, že měl již řádně vypito, vyvedla ho obsluha zase ven. Nedalo mu to a za čtvrt hodiny byl zpátky. Tentokrát svůj příchod doprovázel vulgárními nadávkami, načež přistoupil k barovému pultu, a shodil z něj na zem dotykový počítač s tiskárnou. Svůj exces zakončil tím, že sám upadl na podlahu a díky zraněním, které si tak způsobil, putoval do nemocnice. Tam mu lékaři v krvi naměřili přes čtyři promile alkoholu, což vysvětluje, proč nebyl schopen běžné orientační dechové zkoušky. Další, s kým měl tu čest, byli policisté z obvodního oddělení, kteří výtečníkovi ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z výtržnictví a poškození cizí věci. To obnáší riziko až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Počítač koupila na jiného
 
Hrozbu až dvouletého vězení pro úvěrový podvod a poškození cizích práv si vysloužila devětadvacetiletá žena z Děčína. Nedávno totiž měla prostřednictvím prodejce uzavřít s finanční společností úvěrovou smlouvu na nákup počítače v hodnotě kolem pětadvaceti tisíc korun. Problém pak spočívá v tom, že k tomu použila data jiné osoby. Trestní stíhání zahájili kriminalisté v pátek. Obviněné za uvedené přečiny hrozí trest odnětím svobody ve výši až dvou let.
 
 
Vloupání do domu objasněno
 
Děčínští kriminalisté v těchto dnech dopadli dva muže, kteří mají na svědomí nedávné vloupání do domu na kamenické. Zde poškodili dveře a zámky zhruba u devíti bytů. Z některých si měli odnést počítače, kytaru, hodiny, nářadí a další věci. Starší z dvojice měl pak ještě odcizit z garáže nějaké ruční elektrické nářadí. Celková škoda se předběžně pohybuje kolem dvou set tisíc korun. V tuto chvíli jsou oba nenechavci obviněni z krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí jim trest odnětím svobody od tří do pěti let maximálně, v závislosti na tom, jaká bude ve finále vyčíslena škoda odcizením.
 
 
Pil a dojel
 
„Kdybych to byl býval věděl, tak bych před jízdou nepil“, myslel si možná dvaačtyřicetiletý muž z okolí Děčína, když ho včera na Kamenické zastavili ke kontrole policisté z dopravního inspektorátu. Po předložení dokladů dostal třikrát dýchnout a pokaždé displej zobrazoval více, než jednu promile alkoholu. Dál už tedy nejel a místo toho obdržel ve zkráceném přípravném řízení podezření z ohrožení návykové látky. Za tento přečin nabízí trestní zákoník až roční vězení.
 
 
 
 
17. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem