Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Schegy vypátrala odcizené věci i pachatele

CHEBSKO – Služební pes objevil zloděje ukrytého ve křoví. 

Na začátku měsíce března oznámil v brzkých ranních hodinách devětačtyřicetiletý muž na tísňovou linku 158, že na pozemku slyšel zvuky a nejspíše se v místě pohybuje cizí osoba. Na místo okamžitě vyrazili policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně a také policejní psovod se služební fenou Schegy.

Po příjezdu na místo a po zjištění prvotních informací psovod se služebním psem propátrávali místo činu a jeho okolí. Služební fena Schegy po zachycení pachové stopy pokračovala několik desítek metrů do nedalekého parku, kde ve křoví našla ukrytý odcizený konstrukční materiál. Ten policisté samozřejmě okamžitě zajistili. Služební fena Schegy ale pokračovala ve sledování pachové stopy. Ta dovedla policisty k několik set metrů vzdálené autobusové zastávce, kde Schegy nacvičeným způsobem označila osobu, která se ukrývala za křovím. Po několika minutách se sedmadvacetiletý muž k odcizení konstrukčního materiálu přiznal. Následně byl zadržen a převezen na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů.

Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně poté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva
12. 3. 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem