Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sbírka centra bezpečné jízdy LIBROS Ostrava

Den zaměřený na prezentaci absolutních novinek v prevenci bezpečné dopravy v ČR pro nejvyšší představitele složek IZS České republiky proběhl ve čtvrtek 15. května na Centru bezpečné jízdy LIBROS Ostrava. S podporou sdružení OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!! 

Forma speciálního výcviku řidičů policistů pro zastavování vozidla pachatele. Získávání správných návyků při speciálním ovládání vozidla ve smyku, dovednost, která je pro policisty nutná při kolizních nebo krizových situacích v případě bezohledných řidičů, kteří prokazatelně ohrožují bezpečnost silničního provozu. Tento druh speciálního výcviku bude prostřednictvím Centra LIBROS zařazen do metodik výcviku policistů.
  
Výjimečný den zakončil koncert Petra Šišky a kapely Legendy se vrací na podporu sbírky pro Nadaci policistů a hasičů.
 
Koncert byl uspořádán v souvislosti s úmrtím policistky z Kostelce nad Labem. Pozůstalí po zemřelé policistce byli vzati do péče Nadace policistů a hasičů, která se bude o ně starat komplexně, bude poskytnuta okamžitá finanční pomoc, životní pojištění a stavební spoření pro děti, léčebně ozdravné pobyty, lázeňská péče, pomoc právní, sociální, vše trvale do doby, než se děti osamostatní.
 
Sbírky se zúčastnila řada krajských ředitelů policie ČR.  Ředitel služby dopravní policie ČR plk. Tomáš Lerch, krajský ředitel policie Jihomoravského kraje plk. Leoš Tržil, krajský ředitel policie Moravskoslezského kraje plk. Tomáš Kužel, stejně jako šéf dopravní policie MS kraje plk. Jiří Zlý.
 
Jejich účast na setkání výrazně podpořil svou přítomností sám policejní prezident České republiky pan plk. Tomáš Tuhý.  Mezi další hosty patřili  představitelé vojenské policie, armády ČR a hasičského sboru ČR, náměstci hejtmana Moravskoslezského kraje JUDR. Josef Babka a Ivan Strachoň, primátor statutárního města Ostrava Petr Kajnar a jeho náměstci Jiří Hrabina a Tomáš Sucharda, řada dalších významných představitelů MS kraje, starostové měst a obcí, podnikatelé a další osobnosti, kteří vyjádřili jednoznačnou podporu sbírce a celé akci.
 
Atmosféru sbírky a celého podvečera skvěle umocnila kapela Legendy se vrací, Petra Šišky, který s Nadací policistů a hasičů spolupracuje už několik let a přispěla tak k celé sbírce, stejně jako společnosti TATRA TRUCKS a.s., BONVER DAKAR PROJECT s  více než stovkou dalších, kteří spontánně a bezprostředně na sbírku přispěli.
 
Iniciátoři celé akce pro Nadaci, Centrum LIBROS a sdružení OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!! Věnovali mimo finančního daru - šeku i slib, že z každého klienta Centra LIBROS v kurzu na odečet trestných bodů věnuje po dobu jednoho roku 1 % z ceny kurzu na konto Nadace.
 
Taková akce a sbírka má svou ušlechtilost, potřebnost, opravdovost a smysl. Veliké poděkování všem, kteří se této akce zúčastnili a podpořili dobrou myšlenku.

Sbírka přinesla Nadaci částku 130 252,- Kč.       
 
Děkujeme.
Odkazy do noveho okna

Sbírka 01

Sbírka 01 

Detailní náhled

Sbírka 02

Sbírka 02 

Detailní náhled

Sbírka 03

Sbírka 03 

Detailní náhled

Sbírka 04

Sbírka 04 

Detailní náhled

Sbírka 05

Sbírka 05 

Detailní náhled

Sbírka 06

Sbírka 06 

Detailní náhled

Sbírka 07

Sbírka 07 

Detailní náhled

Sbírka 08

Sbírka 08 

Detailní náhled

Sbírka 09

Sbírka 09 

Detailní náhled

Sbírka 10

Sbírka 10 

Detailní náhled

Sbírka 11

Sbírka 11 

Detailní náhled

Sbírka 12

Sbírka 12 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem