Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sběrný dvůr na Mělníku "navštívily" dvě postavy ze sci-fi

Muži se maskovali jako postavy z trilogie" Hvězdné války" 

Osmadvacetiletý muž z Mělnicka vnikl dne 2. června 2011, v časných ranních hodinách bez užití násilí, přes oplocení do areálu sběrného dvora na Mělníku, ulice Řípská. Mimo areál zůstal hlídat jeho jednadvacetiletý komplic z Chomutovska. V rámci krytí měli oba na obličeji stejné černé masky postav z výše uvedené sci-fi. Muž, který hlídal, byl navíc „ ozbrojen“ plastovou brokovnicí na hraní.
   Uvnitř areálu starší z nich odcizil z kontejnerů vyhozenou elektroniku a to dva přehrávače DVD , jeden CD přehrávač a kabeláž. Víc již toho povedená dvojice napáchat nestačila. Na místo se dostavila hlídka policistů z místního obvodního oddělení Policie ČR a oba muže bez odporu zadržela. Dle vyjádření společnosti , která dvůr provozuje odcizili oba muži věci v hodnotě zhruba 500,-Kč.
    Policisty bylo zjištěno, že oba muži byli v uplynulých třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzeni a z tohoto důvodu jim bylo téhož dne sděleno podezření z trestného činu krádeže ve spolupachatelství, za který jim teď hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let. Trestní řízení je vedeno a svobodě.
 
Dne 3. června 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem