Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sběratelskou hru Magic the Gathering nechal na židli

NÁCHODSKO - Zapomětlivý hráč přišel o hrací karty v hodnotě 20.000 korun 

Vlasy na hlavě si zřejmě chtěl rvát zapoměntlivý sběratel a hráč tzv. "medžiků", pro neznalé - sběratelské hry Magic the Gathering. Následujícího rána po pátku třináctém zjistil, že nemá svoji kolekci hracích karet.

V této hře hráč a majitel karet je natolik silný, kolik vlastní kvalitních karet s kouzly a nejrůznějšími triky, potřebnými k poražení soupeře. Často hráči svůj hrací balíček vylepšují měsíce i roky. Ty nejkvalitnější karty shánějí, jak se dá, a často za ně platí i velké částky.

Velkou hodnotu měla podle majitele, 22letého mladíka z Broumovska také jeho hrací kolekce, se kterou si vyrazil zahrát se soupeři do restaurace v pátek 13. prosince 2013. Možná si dnes říká, že na pověrách o smolném pátku určitě něco je. Mladík totiž svoji kolekci hracích karet během večera odložil na židli a bohužel ji pak v restauraci zapomněl. Jenže do druhého dne na něj hrací kartičky čekat nevydržely. Jeho sběralský poklad, který majitel ohodnotil na částku 20.000 korun, si někdo přivlastnil.

Policie případ vyšetřuje jako přečin krádeže a v případě dopadení pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Eva Prachařová,
16. 12. 2013 v 15.30 hodin

vytisknout  e-mailem