Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sázenka s výhrou přes 18 milionů

korun, kterou nalezla žena na zastávce, jí štěstí nepřinesla 

 

 

znak.jpg  
Východočeští policisté vyšetřují protiprávní jednání se škodou přesahující 18 milionů korun, z něhož jsou podezřelé tři osoby z východních Čech. Trojice čelí obvinění z trestného činu zatajení věci se sazbou až 5 let trestu odnětí svobody a z trestného činu podílnictví se sazbou až 8 let trestu odnětí svobody.

Vyšetřování případu, kterého se ujali policisté na základě přijatého oznámení ze strany poškozené ženy, odhalilo následující fakta:

Devětačtyřicetiletá žena z Trutnova je důvodně podezřelá, že v polovině října (dne 13. 10. 2008) nalezla v prostorách zastávky autobusů na ul. Horská v Trutnově potvrzení o výhře k sázence, které zde téhož dne odpoledne ztratila žena. Podezřelá si toto potvrzení o výhře přisvojila a o nálezu ihned informovala svoji 54letou sestru z Trutnova. Obě sestry se ještě téhož dne společně dostavily do objektu jednoho trutnovského obchodního domu s terminálem společnosti Sazka a.s. Zde jim bylo potvrzeno, že na tuto sázenku je výhra ve výši 18.730.782 korun. Na základě tohoto zjištění zatelefonovala starší z žen svému 43letému zeti z Hradce Králové, kterému sdělila, co se stalo a požadovala, aby přijel do Trutnova. Na společné schůzce, kam se muž ještě téhož dne dostavil, mu obě ženy vše popsaly a trojice se zde dohodla na rozdělení finančních prostředků. Muž poté od nich převzal potvrzení o výhře, na základě kterého vybral dne 15. 10. 2008 v centrále společnosti Sazka a.s. v Praze finanční hotovost ve výši 400 tisíc korun. Tuto částku si mezi sebou povedená trojice rozdělila. 

Z „nalezeného štěstí“ se však radovali pouze pár dní. Policisté je totiž krátce nato zadrželi a vidina zajištěné budoucnosti se tak změnila v tvrdou realitu. Podezřelý muž a 54letá žena si vyslechli obvinění z trestného činu podílnictví, 49letá žena byla obviněna ze zatajení nálezu. Obvinění jsou vyšetřováni na svobodě. Policisté zjišťují, zda se na protiprávním jednání nepodílelo více osob. V prověřování je také osud vyplacených peněz. Případným získaným finančním obnosem si dle zjištěných informací chtěli obvinění vylepšit bytové podmínky. Uvedeného jednání litují.

Případ vyšetřuje SKPV Policie ČR SVčk Hradec Králové.

por. Mgr. Lenka Burýšková



vytisknout  e-mailem