Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Santa Claus byl lupič

MOST - Policie hledá lupiče z herny, V kočárku měl lup ze stánku a další 

  
V šatech Santa Clause přišel loupit
Neobvyklý převlek zvolil zatím neznámý pachatel, který měl loupit v mostecké herně Bonver v ulici M. Gorkého. Druhý prosincový večer se zatím neznámý muž vypravil na lup a k tomu si oblékl kompletní oblek Santa Clause. S plastovou lahví Coca Coly v ruce vstoupil 2. prosince kolem 22.45 hodiny do provozovny herny a zamířil ihned k baru, kde stála obsluhující žena. Na dotaz co si přeje, na ženu vylil obsah lahve a poté si řekl o finanční hotovost. Překvapená žena mu z obavy o své zdraví nakonec vydala peníze, které se nacházely v trezoru. Lupič měl zájem jen o bankovky, o drobné nestál. Obsah trezoru mu zřejmě nestačil, protože se poptával po dalších penězích a u baru je začal hledat. Nakonec poměrně slušnou částku peněz uložil do přinesené igelitky a hernu opustil. Ženě přitom nijak fyzicky neublížil. Neznámý lupič byl ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy asi 180 cm vysoké a měl hnědé vlasy. Hovořil česky s náznakem cizího přízvuku. Mostečtí kriminalisté žádají občany, kteří by mohli policistům poskytnout jakoukoliv informaci k případu, který se měl ve čtvrtek 2. prosince stát v herně Bonver, aby zavolali na linku 158. Policie uvítá i svědectví k osobě pachatele, který po 22. hodině v masce Santa Clause do herny vstoupil.  
 
S kočárkem se vydal krást
Podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 29letému muži z jedné obce na Mostecku. Ten se o víkendu v nočních hodinách potuloval Mostem. Krátce před 03. hodinou si vyhlédl prodejní stánek v centru města Mostu. Přineseným nářadím si udělal otvor, kterým pak vytahoval zboží. Podezřelého muže u stánku si všimla kolem projíždějící policejní hlídka. Muže zadržela a zkontrolovala. Lapka měl v kočárku uložené různé látkové polštáře, závěsy a záclony, které ze stánku odcizil. Další věci měl v taškách. Před policisty chtěl ukrýt nářadí, které při vloupání použil a odhodil ho do sněhu. Policisté ho však při ohledání místa činu nalezli. Lup v celkové hodnotě za více jak šest tisíc korun byl zajištěn a bude vrácen zpět poškozenému majiteli. Ten odhadl, že mu jednáním lapky vznikla škoda za deset tisíc korun i na stánku, který pachatel poničil. Pachatel svůj motiv krádeže policistům nesdělil.
 
Kapsáři se před vánoci činí
O tom, že kapsáři mají před vánoci žně, je známo. Předvánoční shon jim totiž nahrává a oni této situace dokážou notně využít. Okradení pak naopak mají starosti a zlost. Nepříjemný zážitek čekal ženu z Mostu. Ta v centru města nastupovala do autobusu MHD a jela k NS Kahan. Zřejmě tam již zaúřadoval přítomný kapsář, který využil plného autobusu cestujících a ženě nepozorovaně z kabelky vytáhl peněženku. V ní poškozená měla kromě finanční hotovosti i doklady a platební kartu. Celkem okradená utrpěla škodu ve výši 9 000 korun.
 
Kromě cigarety přišel i o mobil
Hbité prsty kapsáře se činily i v centru města Mostu minulý týden. Tam byl v odpoledních hodinách okraden mladý muž. Jiný mladík ho oslovil a požadoval po něm cigarety. Možná přitom mu nepozorovaně z kapsy bundy odcizil mobilní telefon značky Nokia. Poškozený však nic nezpozoroval a na krádež přišel až později. Krádež přišel oznámit na policii a škodu vyčíslil na dva tisíce korun. Policie nyní po neznám lapkovi pátrá.
 
Nálezce si kabelku ponechal
Předvánoční shon zřejmě zavinil i ztrátu kabelky mladé Mostečanky. Ta šla minulý týden do domu na jednom mosteckém sídlišti. Nesla nákupy a vedla malé dítě. Zřejmě při vstupu do domů ji nepozorovaně spadla kabelka a až doma za čas zjistila, že ji chybí. V ní měla žena osobní doklady, finanční hotovost a mobilní telefon. Případ žena ohlásila na mostecké policii, která se jím nyní bude zabývat. Způsobenou škodu poškozená odhadla na částku 3 500 korun. Nepoctivý nálezce si kabelku pravděpodobně ponechal. 
 
Kolem hřbitova se toulal zloděj
Nemilé překvapení čekalo o víkendu jednu motoristku z Prahy. Ta přijela na mostecký hřbitov v sobotu krátce po poledni. Vozidlo zaparkovala na silnici, a když se po půl hodině vrátila, byla nemile překvapena. Zřejmě nepočítala s tím, že se na Mostecku vykrádají vozidla. To se jí však stalo osudné. Ze zadních sedadel vozidla zmizely oděvy, taška s dárky, mobilní telefon a kabelka. Poškozená žena vyčíslila vzniklou škodu na pět tisíc korun. Případ nyní šetří mostecká policie. 
 
Půda vydala své bohatství
Na půdu jednoho obytného domu v Litvínově zavítal nevítaný host. Do domu se lapka dostal bez použití násilí, to však následně potřeboval ke vstupu do uzamčeného půdního prostoru. Tam pak jednomu z obyvatel domu odcizil uložené domácí spotřebiče, elektroniku a s sebou odnesl i starožitné hodiny. Poškozený majitel odhadl, že mu neznámý zloděj odcizil věci v celkové hodnotě osmi tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají litvínovští policisté.
 
Po půlnoci narazil na policejní hlídku
Kolem 03. hodiny ráno v sobotu kontrolovali u obce Čepirohy na Mostecku policisté hlídkové služby řidiče osobního vozidla Škoda. Policisté řidiče zastavili proto, že nerespektoval dopravní značku a vjel do jednosměrné ulice. Po kontrole dokladů u řidiče provedli muži zákona na základě podezření i dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu. Ta byla pozitivní a vykazovala hodnotu vyšší jak jedno promile. Řidič další jízdu skončil a podrobil se následně lékařskému vyšetření a odběrům. Poté mu policisté druhý den dopoledne sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Ludmila Světláková
Most, 20. prosince 2010
                                
 
 

vytisknout  e-mailem