Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sanitka se i přes zabrzdění rozjela

ÚO Bruntál - chtěla se ho zbavit, tak oznámila, že jí napadl a další zprávy 

Z nezajištěného skladu vzal pilu
V Branticích v době od 11. do 12.3.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do budovy místní dřevařské firmy a zapomenutým klíčem v zámku dveří skladu si odemkl a vešel dovnitř. Zde odcizil jednu motorovou pilu Husqvarna v hodnotě 16 tisíc Kč. Dveře skladu za sebou uzamkl a odešel. Šetří OOP Krnov.
 
Využil nezamčených pokojů
V době od 11. do 12.3.2010 v Malé Morávce využil nepozornosti ubytovaných hostů dosud neznámý pachatel, který neuzamčenými dveřmi vešel do objektu místního penzionu. Zde se volně pohyboval a ze dvou nezajištěných pokojů odcizil notebook i s brašnou, bezdrátový modem, ocelové hodinky, peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí 2 500 Kč a 250 EUR. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 27 tisíc Kč.
 
Zabržděná sanitka se z kopce rozjela
Dopravní policisté šetří míru zavinění u dopravní nehody, která se udála v 10,15 hodin v pátek 12.3.2010 na místní komunikaci v Horním Benešově. 46letý řidič sanitního vozu Volkswagen Transportér zastavil v prudkém stoupání před domem, kam dovezl své dva spolujedoucí a to 40letou ženu a 14letého chlapce. Na vozidle nechal zařazený první rychlostní stupeň a zajistil sanitku i zatažením ruční brzdy. Vystoupil, aby pomohl převážené osádce z vozidla. Po otevření zadních dveří auto začalo samovolně couvat po silnici, která byla namrzlá a pokrytá souvislou sněhovou vrstvou. Došlo k vyjetí sanitky mimo vozovku, kde narazila levým zadním rohem do stromu a následně byla nárazem odhozena zpět na silnici, přes kterou přejela a narazila do oplocení zahrady. Při pohybu vozidla z něj vyskočili oba přepravovaní a přitom došlo k jejich lehkému zranění. Způsobená škoda činí 55 tisíc Kč. 
 
Chtěla se ho zbavit, tak oznámila, že jí napadl
Krnovským policistům oznámila 18letá dívka v pátek 12.3.2010, že ve dvoře na parkovišti za domem v Krnově na ulici Revoluční byla napadena mužem, se kterým měla v minulosti konflikt. Měl mít v ruce nůž a měl jí poškodit rolák a poškrábat ostřím nože na hrudníku. Uvedla, že před dalším napadením utekla. Pachatel jí měl i vyhrožovat zabitím. Kriminalisté případ okamžitě začali šetřit, podezřelého muže zadrželi a prováděli další úkony, při kterých zjistili, že si žena celou událost vymyslela. Jako důvod svého jednání uvedla, že jí vadilo neustále obtěžování a chtěla se ho zbavit. Zranění si způsobila sama vlastním nožem.
 
Matce vzali platební kartu a vybrali peníze
V těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení rýmařovští policisté sdělili dvou bratrům (ve věku kolem 18let) podezření z přečinu či provinění přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že v době od 14. do 18.1.2010 vzali své matce, bez jejího souhlasu a vědomí, platební kartu a ve dvou případech provedli v Rýmařově výběr v celkové výši 2 tisíce Kč. Než matka kartu zablokovala, tak s ní ještě zaplatili nákup v prodejně v Rýmařově. Způsobená škoda činí přes 2 tisíce Kč.
 
Střet se zvěří
Mezi obcemi Dolní Moravice a Malá Morávka dne 12.3.2010 ve 21,10 hodin jel 25letý muž s vozidlem Forman a přímo do jízdní dráhy mu vyběhla z lesního porostu srna. Řidič zpomalil a snažil se zvířeti vyhnout. To však v panice několikrát změnilo směr pohybu a vběhlo přímo před levý přední roh vozidla. Došlo ke střetu a srna na místě uhynula. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 100 Kč. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Zvíře bylo předáno mysliveckému sdružení.
 
Podnapilý cyklista neměl na kole osvětlení a ani přední brzdu
V 19,00 hodin dne 12.3.2010 v Jindřichově směrem na Janov jel 41letý řidič s vozidlem Felicia a byl oslněn světlomety protijedoucího vozidla, se kterým se vyhýbal. Přehlédl před sebou jedoucího 55letého cyklistu, který řídil dámské jízdní kolo po předchozím požití alkohol. Došlo ke střetu a lehkému zranění cyklisty. Při dechové zkoušce policisté naměřili u staršího muže 1,65 promile alkoholu, u řidiče vozidla byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Jízdní kolo nebylo vybaveno povinnou výbavou a to osvětlením a ani odrazkami a přední brzdou. Způsobená škoda činí 1 500 Kč.
 
Bezpečnostní opatření
V pátek 12. na sobotu 13.3.2010 v Krnově na Mikulášské ulici v budově paláce provedli policisté spolu s městskými strážníky a hasiči bezpečnostní opatření, které bylo primárně zaměřeno na dodržování základních povinností na úseku požární ochrany. V rámci tohoto opatření policisté provedli také kontrolu na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18ti let a pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách. Zkontrolováno bylo 23 osob a na tomto úseku nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.                                                                                  
                                                                                                                                
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem