Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sála přímo ze sloupu

DĚČÍN - Sála přímo ze sloupu; Řádění skončilo; Za volant usedl opilý; Napadl seniora 

Trestní stíhání pro přečin krádeže zahájili včera šluknovští policisté proti pětačtyřicetileté ženě. Ta měla svou domácnost něco přes dva měsíce připojenou ke sloupu rozvodu elektrické energie před domem. Načerno tak ze sítě odsála necelých šest tisíc korun. Obviněné za tento kousek hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Řádění skončilo
 
Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody obdržel včera od policistů z obvodního oddělení v Děčíně třicetiletý výtečník. Během dubna natropil po městě hned několik lumpáren. Z několika zahrad odcizil kovový žebřík, železo různého druhu, vstupní branku, potraviny a různé zařízení. Navštívil také garáže, kde sebral okap a dvířka z elektrorozvodné skříně a pozemek u rodinného domu, kde se mu zalíbila bedna s litinovými koleny a litinová vana. K nějakému poškození na jeho výpravách samozřejmě došlo také. Celé to majitele přišlo na více než deset tisíc korun. Teď má na krku hrozbu až tříletého vězení.
 
 
Za volant usedl opilý
 
Necelé tři promile alkoholu nijak nebránily šestatřicetiletému muži z Mladé Boleslavi usednout za volant. Osudným místem se mu stal včera večer Rumburk, kde ho zastavila hlídka varnsdorfských policistů. Přezkoumat řidičův stav pomocí přístroje na dechovou zkoušku bylo dílem několika okamžiků a dlouho na sebe nenechalo čekat ani sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Za to je možné udělit trest až ročního odnětí svobody. 
 
 
Napadl seniora
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší rumburští policisté dvaatřicetiletého muže, který měl nedávno v Jiříkově bezdůvodně napadnout pětasedmdesátiletého pána. Několikrát ho udeřil pěstí, ale naštěstí k vážnější újmě na zdraví nedošlo. Za výtržnictví by si mohl jít sednout až na dvě léta.
 
 
 
 
 
12.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem