Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

S vozidlem skončil v příkopu a nadýchal přes tři promile

KLENČÍ POD ČERCHOVEM - Osmadvacetiletý řidič nezvládl řízení a s vozidlem havaroval do příkopu, kde uvízl na betonovém propustku. Dechová zkouška u něj prokázala přes 3 promile alkoholu. 

Dne 9. srpna 2022 krátce před jednadvacátou hodinou vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Domažlice k dopravní nehodě, ke které došlo na pozemní komunikaci II. třídy č. 195 mezi obcemi Klenčí pod Čerchovem a Nový Hamr. Osmadvacetiletý řidič nákladního automobilu tovární značky Citröen Jumpy jel ve směru od obce Klenčí pod Čerchovem, když při projíždění levotočivé zatáčky nevěnoval dostatečnou pozornost řízení motorového vozidla a s přední částí automobilu vjel na pravou krajnici. Následně havaroval do pravého silničního příkopu, kde s vozidlem uvízl na vrchní betonové části propustku.

Řidič se při kontrole na výzvu policistů podrobil odbornému měření ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. Dechová zkouška u řidiče prokázala pozitivní výsledek s naměřenou hodnotou přes tři promile alkoholu. Muž byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda na vozidle byla vyčíslena na částku 10 tisíc korun a na betonovém propustku pak 5 tisíc korun. Dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případ nadále prověřují.

nprap. Barbora Šmaterová, Dis.

10. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

DN u Klenčí pod Čerchovem 1

DN u Klenčí pod Čerchovem 1 

Detailní náhled

DN u Klenčí pod Čerchovem 2

DN u Klenčí pod Čerchovem 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem