Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

S vozidlem havaroval do potoka

Novojičínští policisté vyjížděli v neděli 20. července na místo havárie, při které vozidlo skončilo v korytě potoka Zrzávka. 

V neděli v ranních hodinách okolo půl osmé došlo ke kuriózní havárii osobního vozidla. V obci Bludovice na Novojičínsku havarovalo osobní auto Citroen C2 do místního potoka.
Osmnáctiletý mladík jel ve směru od Bludovic na Hodslavice. Podle všeho příliš rychle, nezvládl zatáčku, vyjel mimo cestu, přejel přes koleje a následně narazil do kovového betovového zábradlí. Po nárazu auto spadlo na střechu do potoka. Ve vozidle byl také o dva roky starší spolujezdec, který prvotně policistům uváděl, že vozidlo řídil on. Policisté staršímu z dvojice naměřili 1.16 promile alkoholu.
Záchranáři řidiče i spolujezdce převezli na ošetření do novojičínské nemocnice. V nemocnici oba mladíky zkontrolovali ještě naši policisté a mladší z nich se k řízení vozidla doznal. Vzhledem k pozitivní dechové zkoušce, která vykázala 0.81 promile alkoholu hlídka nařídila dvojitý odběr krve, aby se zjistilo, kolik promile alkoholu mohl mít řidič v krvi v době havárie. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částkou 150 tisíc korun. Správa železniční dopravní cesty SDC Ostrava předběžně vyčíslila škodu na poškozeném zábradlí na částku pět tisíc korun. Při havárií došlo k nepatrnému úniku provozních kapalin do potoka, kdy však toto množství neohrozilo životní prostředí. Na místě havárie zasahovala vozidla RZS Nový Jičín, HZS Nový Jičín, hlídka OOP Nový Jičín a hlídka SDN Nový Jičín. 
Při šetření havárie policisté zjistili, že osmnáctiletý mladík není vlastníkem přílsušného řidičského oprávnění. Havárie je nadále v šetření novojičínských dopravních policistů.

vytisknout  e-mailem