Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S "úsměvem" na polygon!

Od pondělí 14. září do středy 30. září 2009 probíhala na území hlavního města Prahy dopravně preventivní akce „Jezdíme s úsměvem“.  

Na pěti stanovištích se tak motoristé setkali nejen s policejními hlídkami, ale také se skupinkami dětí v reflexních vestách. Ty hodnotily řidiče při probíhajících silničních kontrolách. Pokud měl řidič vše v pořádku, obdržel obrázek usměvavého autíčka, pokud však nerespektoval pravidla silničního provozu, dostal autíčko zamračené.
Děti si celou akci užívaly. Pro většinu z nich to byla nová zkušenost, kdy mohly sledovat policisty při práci nebo třeba prozkoumat policejní radar. 
Čtvrtý ročník této preventivní akce měl navíc jednu zvláštnost,. Řidiči si prověřili znalosti z pravidel silničního provozu v testech, které si pro ně připravili pracovníci České pojišťovny. Pokud řidič odpověděl správně na všechny otázky, obdržel další test, který se po vyplnění dostal do velkého slosování. A jaká je odměna pro výherce? Ten získá možnost absolvovat jednodenní výcvik ovládání vozidla v krizových situacích na polygonu v Mostě.
Odkazy do noveho okna

úsměv 1 09

úsměv 1 09 

Detailní náhled

úsměv 3 09

úsměv 3 09 

Detailní náhled

úsměv 4 09

úsměv 4 09 

Detailní náhled

úsměv 5 09

úsměv 5 09 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem