Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S téměř pěti promile hlídala po třech letech svého syna

ZLÍNSKO: Skončila v nemocnici.  

Operační důstojník přijal na lince tísňového volání hovor od náhodného chodce, který oznámil, že na náměstí Míru ve Zlíně sedí žena s dítětem, která má zřejmě psychické problémy. Policisté neváhali a okamžitě vyrazili na oznámené místo.

Naproti restaurace seděla na lavičce žena s chlapcem. Ten policistům řekl, jak se jmenuje a že chodí do první třídy. Žena s muži zákona komunikovat nechtěla. Chlapeček ještě dodal, že je to jeho maminka. Zjevně opilá žena tvrdila, že nepila žádný alkohol. Protože nebyla schopná vstát a postarat se o dítě, policisté odvezli oba na obvodní oddělení. Na několikátý pokus se čtyřiatřicetileté ženě ze Zlína podařilo dýchnout do přístroje, který ukázal neuvěřitelnou hodnotu 4,67 promile alkoholu. Policisté přivolali otce dítěte, který přišel do deseti minut. Při pohledu na svou bývalou ženu se vyděsil. Syna jí předával asi před půldruhou hodinou a v té době nejevila známky opilosti. Ještě dodal, že má soudem svěřeného syna do péče a že matce umožnil styk s dítětem o samotě po třech letech, ve kterých měla abstinovat.

Přivolaní záchranáři odvezli s ohledem na naměřené množství alkoholu ženu do zlínské nemocnice. Policisté ji prověřují pro přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.


16. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem