Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S téměř čtyřmi promile alkoholu si jel autem pro pivo

ZLÍNSKO: Na čerpací stanici narazil do stojícího vozidla. 

V sobotu dopoledne překvapil návštěvníky čerpací stanice ve Zlíně řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který po nekoordinované jízdě svůj vůz zastavil až po nárazu do vozidla Mitsubishi Outlander, jež stálo u stojanu na čerpání pohonných hmot. Řidič Fabie nadýchal téměř čtyři promile alkoholu.

Spolujezdce ze stojícího vozidla Mitsubishi vyděsil náraz zezadu. Z Fabie, která do jeho vozu narazila, vystoupil řidič. Na první pohled bylo zjevné, že není v kondici, sotva se držel na nohou. Muž z Mitsubishi neváhal a zavolal na linku tísňového volání policie.

Dechová zkouška ukázala u šestačtyřicetiletého řidiče Škody Fabia hodnotu téměř čtyři promile alkoholu. Muž policistům vysvětlil, že si jel s kamarádem jenom koupit další pivo. Policisté z dostupných evidencí zjistili, že přestože řídil, není držitelem řidičského průkazu a vozidlo, v němž jel, nemá platnou technickou kontrolu. Škoda na obou vozidlech činí asi dvacet tisíc korun.

Podnapilý řidič měl v minulosti zakázáno řízení již sedmkrát. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

14. června 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem