Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S rýčem v ruce se dožadoval klíče od auta

KOLÍNSKO – Muž je obviněný ze tří trestných činů. 

S rýčem vešel do domu, kde se nacházely tři osoby, po nichž pod pohrůžkou násilí či jiné těžké újmy požadoval klíče od auta. Když rýč nezabral, šel si pro kladivo. Nyní je 41letý muž obviněn ze tří trestných činů, za což mu hrozí až osm let za mřížemi.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zločinu vydírání a dvou přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Těch se dopustil tím, že na konci února vnikl s rýčem v ruce na pozemek v obci Ohaře, poté vešel do domu, kde se v jedné místnosti nacházela 50letá žena a o rok starší muž. Obviněný na ně křičel s tím, že pokud mu nedají klíče od auta, tak je pomlátí rýčem, kterým máchal kolem jejich hlav. Následně vešel do vedlejšího pokoje, kde ležel 47letý muž, na něhož taktéž křičel a dožadoval se pod pohrůžkou násilí o klíče od vozu. Poté se otočil a odešel z domu ven. Vzápětí se ale vrátil zpět dovnitř, avšak ne s rýčem, ale s kladivem. Tím udeřil do mobilní telefonu poškozené, jenž jej měla na stole. Nakonec po jeho výlevech vyšel na dvůr, kde rozbil u zaparkovaného automobilu jednoho z poškozených skleněné výplně oken, přední světla a na blatníku vytvořil prohlubeň.

Za výše uvedené trestné činy hrozí 41letému obviněnému v případě odsouzení trest odnětím svobody na dva roky až osm let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
3. března 2022

vytisknout  e-mailem