Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S příchodem letních prázdnin a dovolených zvyšují policisté dohled na středočeských silnicích

Kutnohorsko - V prvním týdnu letních prázdnin proběhla další celorepubliková akce. 

Vzhledem k tomu, že letní prázdniny a dovolené právě začaly a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v minulých letech ve stejném období, byla vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.

Středočeští policisté pravidelně dohlíží na bezpečnost v silničním provozu a na dopravně bezpečnostní akce se zaměřují pravidelně. Kontroly, týkající se začátku prázdnin byly vyhlášeny na 30. června, 1. a 9. července 2023. Právě začátek letních prázdnin je jedno z rizikových období, kdy se předpokládá zvýšená hustota provozu na pozemních komunikacích.

Středočeští policisté zaměřili především na rychlost jízdy, dodržování pravidel silničního provozu, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, ale samozřejmě i na to, zda řidič neusedl před jízdou za volant pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.

Policisté na Kutnohorsku během této akce zkontrolovali 341 vozidel a zjistili 41 přestupků.

V osmi případech se jednalo o přestupkem překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Celkem 10 řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a 2 mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Ve dvou případech řidič řídil bez příslušného řidičského oprávnění

V průběhu letních prázdnin budou policisté ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a silničních kontrolách pokračovat. Chovejte se prosím v silničním provozu ohleduplně a tak, abyste si vy i ostatní řidiči mohli bezpečně vrátit z cest domů.

por. Mgr. Vendulka Marečková
ÚO PČR Kutná Hora
10. července 2023

vytisknout  e-mailem