Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

S příchodem jara zájem o sněhová děla

RYCHNOVSKO - Ukradl z nich měděné kabely 

Nepříjemné překvapení čekalo ve čtvrtek ráno na zaměstnance jednoho lyžařského střediska v Orlických horách. U šesti sněžných děl, zajišťujících během sezóny dostatek kvalitní sněhové pokrývky na svahu, přes noc zmizely kabely. Zloděj od strojů odřezal 170 metrů elektrických kabelů, ke kterým si "přibalil" měděné prodlužovací kabely se zástrčkami a zásuvkami. Bez povšimnutí neponechal ani elektrorozvaděče. Krádeží majiteli způsobil škodu téměř 80.000 korun.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška. Ti ve stejný den zadokumentovali i další událost, ve které se zloděj "specializoval" na materiál, končící nejčastěji ve sběrných surovinách. Po vloupání do areálu jedné firmy jejich teritoria nenechavec odcizil několik kusů poklopů kanalizační vpustě. Celková škoda této krádeže litinových poklopů je odhadnuta na 13.000 korun.
K případu krádeže vyjížděli i policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. V jedné obci jejich teritoria se doposud neznámý pachatel vloupal do prostor občanského sdružení. Vypáčil vstupní dveře a prostory důkladně prohledal. Zajímaly ho zejména zásuvky, z nichž odcizil finanční hotovost v řádech tisíců korun. Škoda na poškozených protipožárních dveřích je odhadnuta na 25.000 korun.
Rychnovští policisté v odpoledních hodinách vyjížděli na oznámení i do jednoho z místních marketů. Tam chtěl bez placení nakupovat pětadvacetiletý mladík z Hronova. Přestože "odebral" zboží jen za necelých čtyři sta korun, je podezřelý z přečinu krádeže, protože za krádež byl Okresním soudem ve Svitavých v lednu tohoto roku odsouzen k trestu odnětí svobody na 12 měsíců podmíněně na zkušební dobu 24 měsíců.

por. Mgr. Alena Kacálková
23. března 2012

vytisknout  e-mailem