Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S pistolí přepadl poštu

ČESKÁ LÍPA - Kriminalista ho do půl hodiny zadržel. 

     Husarský kousek předvedli včera policisté v České Lípě poté, co neznámý lupič přibližně ve 12.30 hodin s pistolí v ruce přepadl jednu z místních poboček České pošty v Bulharské ulici. Pachatel tu namířil pistoli na zaměstnankyni za přepážkou a varoval ji, že zbraň použije, pokud mu nevydá peníze. Pracovnice pošty  mu ale nevyhověla, což ho znejistilo a chvíli na to z místa činu uprchl, aniž by někomu ublížil.

     Policisté získali lupičův podrobný popis a okamžitě zahájili ve městě rozsáhlou pátrací akci, v jejíž síti nakonec pachatel uvízl. Na pátrání se podíleli policisté z hlídkové služby, psovodi i kriminalisté a právě pozornosti  zkušeného kriminalisty  neunikl  muž, který odpovídal popisu lupiče. Jeho zadržení provedl kriminalista v ulici Jižní v České Lípě necelou půlhodinu po spáchání loupeže.

     Osmatřicetiletý pachatel z České Lípy se k činu doznal. Vyšetřování pak mimo jiné ukázalo, že při loupeži použil pouhou dětskou plastovou pistoli na kuličky. To mu ale nijak jeho postavení v trestním řízení nevylepší. Jeho čin bude posuzován tak, jako by byl spáchán se skutečnou zbraní. Zadržený muž vypověděl, že se na pobočku pošty vypravil loupit pod vlivem své velmi tíživé finanční situace. Řešení, které k získání peněz zvolil, ho nyní může přivést až na deset let do vězení. Policisté muže ještě včera obvinili z loupeže a podali podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby.

 

por. Bc. Ivana Baláková
31. 8. 2011

vytisknout  e-mailem