Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S peněženkou raději do kapsy

DĚČÍN - S peněženkou raději do kapsy; Vysprejoval si průšvih; Pervitin je prevít; Podivné miminko 

Odkládat věci při vyplňování písemností u přepážky na poště je značně riskantní. O tom se přesvědčila šestačtyřicetiletá žena z Děčína, když tuto chybu udělala a přišla tak o peněženku se čtyřmi platebními kartami a pár stovkami v hotovosti. Lapkou byl osmatřicetiletý muž, který stál za ní a využil nestřeženého okamžiku. Policisté nezaháleli a na základě několika indicií zloděje vypátrali. Teď má na krku podezření z neoprávněného opatření platebního prostředku, a to ve zkráceném přípravném řízení. Lze očekávat trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
Vysprejoval si průšvih
 
Pilíře Nového mostu v kolejišti u východního nádraží v Děčíně dostaly nový vzhled. Postaral se o něj devětadvacetiletý umělec z Prahy. Jednalo se o abstraktní motivy, což mohlo být zapříčiněno buďto surrealistickým zaměřením, nebo téměř dvěma a půl promile, které mu hlídka naměřila. Za poškození cizí věci ho ve zkráceném přípravném řízení řeší železniční policie. Sprejerovi tak hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
 
Pervitin je prevít
 
Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého výtečníka a jeho o čtyři roky mladšího kumpána. Při kontrole u nich totiž nalezli předměty a chemikálie zjevně sloužící k výrobě drogy zvané pervitin. Suroviny byly zaslány k analýze. I bez toho se však oba k nedovolené produkci omamné látky přiznali. U staršího z nich navíc nejde o první přečin tohoto druhu. Obviněným hrozí až pět let za mřížemi.
 
 
Podivné miminko
 
Kdo si myslí, že dětský kočárek slouží pouze pro uložení dítěte, toho z omylu vyvede případ třiatřicetileté ženy z Ústí nad Labem. Ta jej mazaně využívala ke krádežím zboží. V marketu s potravinami, kde do něj uložila celkem osmadvacet lahví fernetu, a v konfekci, kde si v něm chtěla odvézt čtyři halenky a osm triček. Při první krádeži byla chycena a mohla být potrestána za přestupek. Nedala si však říci a akci zopakovala. Způsobená škoda přesáhla v součtu sedm tisíc korun. Tím povýšila na trestný čin. A za to už jí hrozí trest dvou let vězení. Ve zkráceném přípravném řízení jí řeší Děčínští policisté.
 

 

 

6. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem