Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S peněženkou přišla i o desetitisíce

Neopatrností přišla o kabelku a peněženku se vším všudy. Pachatel zřejmě nekradl poprvé. 

Od třicátého října prošetřují kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu případ krádeže příručního zavazadla.

K té došlo na parkovišti hobby marketu v Praze 6 Řepy.

Poškozená přivezla ke svému vozidlo zakoupené zboží. Než ho ale začala nakládat do auta, odložila si kabelku na přední sedadlo řidiče, což se jí následně vymstilo.

Neznámý pachatel, zachycený na záběr bezpečnostních kamer, kabelku v nestřeženém okamžiku odcizil.

Lapka posléze použil všechny v peněžence nalezené platební karty, s jejichž pomocí vybral v bankomatu v Kladně hotovost přesahující sto tisíc korun.

Celkem pak poškozená vyčíslila vzniklou škodu na sto šedesát tisíc korun, neboť přišla i o mobilní telefon, finanční hotovost, kterou měla v odcizené peněžence, a další jiné cennosti.

Nutno zmínit, že si hledaný muž počínal při výběru peněz velice sebevědomě. U bankomatu totiž strávil přibližně dvacet minut, a po celou dobu měl velice pečlivě zakrytou tvář, což si i průběžně kontroloval.

Dosud provedeným prošetřováním kriminalisté nezjistili totožnost hledaného, proto se nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud byste kdokoliv poznal muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer a věděl jste, kde se momentálně zdržuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 12. 2015

vytisknout  e-mailem