Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S odcizeným bagrem jel napříč Ústeckým krajem

LOUNSKO - Prodat ho už nestačil. 

Začátkem července se na policisty obrátil majitel kolového bagru v hodnotě 270 tisíc korun s tím, že tento stroj mu byl v Žatci odcizen neznámým pachatelem. Díky spolupráci s poškozeným bylo zjištěno, kam bagr jel a kde byl odstaven. Neznámý pachatel podle získaných informací s bagrem projel napříč Ústeckým krajem, aby ho nakonec odstavil na jeho druhém konci a nechal ho tam.

Policisté stroj zajistili a předali zpět oprávněné osobě. Bagr byl tedy na světě, totožnost zloděje však byla neznámá. I tu se však intenzivním šetřením policistům podařilo během několika dní zjistit. Z krádeže obvinili šestatřicetiletého muže z Karlovarska, který byl prý ve finanční tísni a zamýšleným prodejem stroje si chtěl zřejmě přilepšit. K tomu už se však nedostal.

Kromě krádeže byl dotyčný obviněn i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože zmíněný bagr měl řídit i přesto, že mu byl již dříve uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel.

Pokud soud spáchání zmíněných trestných činů obviněnému prokáže, hrozí tomuto recidivistovi s ohledem na hodnotu odcizeného bagru až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 15. září 2021

vytisknout  e-mailem