Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

S odcizeným autem chtěl zmizet v zahraničí

OLOMOUCKÝ KRAJ - Na potírání autokriminality spolupracují policisté z Olomouckého a Jihomoravského kraje dlouhodobě a úspěšně. Jeden z dílčích úspěchů si díky spolupráci, která klapla na výbornou, připsali na svůj účet před pár dny. 

V nočních hodinách přijalo operační středisko od olomouckých kriminalistů informaci o odcizeném vozidle, které jede po dálnici D1 od Brna a míří na sever. Do akce byly okamžitě povolány dostupné hlídky.

Policisté z prostějovského oddělení hlídkové služby vůz zaznamenali na 26. kilometru dálnice D46 u Prostějova. Řidič však na znamení k zastavení dávané výstražným zvukovým a světelným signálem vůbec nereagoval. Naopak sešlápl plyn a vysokou rychlostí, místy až 190 km/h, pokračoval dál na Olomouc a po dálnici D35 pak na Ostravu. Jeho jízda byla riskantní a nebezpečná. Zbrzdil jej až zátaras připravený dalšími policejními hlídkami před sjezdem na Nemilany. Ani tady to řidič v odcizeném autě nemínil vzdát a pokusil se otočit do protisměru. Při manévru ale nacouval do služebního vozu a nakonec zůstal stát.

Policisté jej za použití donucovacích prostředků zadrželi a posléze eskortovali do Brna, kde skončil v policejní cele.

Případem se dále zabývají jihomoravští kriminalisté. 

por. Mgr. Marie Šafářová
16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem