Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S nožem v ruce vyhrožoval policistům

MLADOBOLESLAVSKO - Situaci vyřešila zásahová jednotka. 

Asi půl hodiny po půlnoci na 4. ledna 2024 vyslal operační důstojník hlídku policistů do Bezna na Mladoboleslavsku, a to na oznámenou událost o rušení nočního klidu.

Celá událost na místě následně vyeskalovala tak, že muž na zasahující policisty vytáhnul dva nože, kterými je začal ohrožovat a vykřikovat, že je zabije. Na místo byly proto vyslány další hlídky obvodního oddělení a prvosledové hlídky. 

Osmatřicetiletý muž nejen že na zasahující policisty vytáhnul nože, ale odmítal s nimi jakkoliv komunikovat a cokoliv řešit. Následně se zabarikádoval v bytě. Vzhledem ke všem okolnostem a skutečnostem, kdy 38letý muž svým jednáním bezprostředně ohrožoval vlastní život a zdraví a i zdraví zasahujících policistů, byla na místo vyslána i středočeská zásahová jednotka. I přes dlouhé vyjednávání ze strany vyjednavače zásahové jednotky a opakované výzvy, aby muž z bytu vyšel, výzev neuposlechl, proto policisté do bytu násilně vnikli a použili donucovací prostředky, hmaty a chvaty a muže zadrželi. 

Kriminalisté 38letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a celou věc zpracovali ve zkráceném přípravném řízení. Muž následně stanul před soudem a odešel s podmíněným trestem.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
19. ledna 2024

vytisknout  e-mailem