Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S nožem na kriminalisty

Zadržení dealera recidivisty se změnilo ve chvilkové drama. I tak muž skončil za „katrem“ a hrozí mu až deset let vězení. 

Kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu provedli devátého listopadu zadržení pětapadesátiletého muže. Ten si na živobytí vydělával výrobou a prodejem pervitinu.

Drogu „dealoval“ na různých místech metropole, jako je například oblast Dejvic, Palachova náměstí, ale také například na Karlově mostu a dalších místech úzkého centra metropole.

Zadržení proběhlo ve vestibulu metra Staroměstská, což bylo další z dealerových obvyklých prodejních míst. Jakmile pětapadesátiletý muž prodal zákaznici drogu, kriminalisté zakročili. Muž se sice zadržení bránil, ale nebylo mu to nic platné, dvojici kriminalistů neunikl.

Detektivové navíc museli muže zpacifikovat tak, aby nestihl zopakovat svůj dřívější „eskamotérský“ kousek. Kriminalisté totiž věděli, že muž se při předchozích zadržení pokusil důkazní materiál, tedy několik psaníček pervitinu, sníst a tím ho zničit.

Policejní zákrok ale na chvilku vygradoval v určité drama. Dealerovi totiž vypadl z kapsy nůž, který se „zakutálel“ k nohám právě přicházející dívky v růžovém. I přes to, že se jí kriminalisté řádně představili a sdělili jí, že provádí proti muži služební zákrok, dívka se ho jala bránit.

Nůž popadla do ruky a rozešla se proti detektivům. Ti nakonec její možný útok odvrátili použitím donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní. Dívka proto od jakéhokoli ataku upustila, nicméně se rozběhla k nedaleké trafice „žalovat“, co že se to ve vestibulu děje a zároveň po obsluze požadovala přivolání Policie ČR. K tomu už ale nedošlo.

Po zpacifikování zadrženého došel jeden z kriminalistů k trafice pro „žalovnici“, opětovně ji vysvětli, co že se to odehrálo a opětovně se jí představil a ujistil jí, že zakročující muži jsou skutečně policisté. Nicméně dívka v růžovém nakonec také skončila na služebně. Ukázalo se totiž, že zadržovaného chtěla bránit proto, že i ona je jeho zákaznicí a přišla si právě nakoupit.

Prošetřování kriminalisté zjistili veškeré okolnosti protiprávního jednání pětapadesátiletého muže. Tedy konkrétně to, že dealer drogu prodával minimálně od roku 2016 až do zadržení takzvaně na telefon. Zákazník zavolal, řekl částku, za kterou chce nakoupit a místo kde se s dealerem potkají. A pak už se odehrál samotný obchod.

Detektivové také zjistili, že zadržený byl sám sobě dodavatelem, neboť aby měl co prodávat, tak i sám „vařil“. Za tímto účelem provozoval hned tři varny. Jednu v Praze 6 a dvě v Kralupech nad Vltavou. I ty kriminalisté při následných domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor zajistili.

Prověrkou osoby zadrženého kriminalisté zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti celkem sedmnáctkrát trestně stíhán pro různou trestnou činnost, především drogového charakteru. Za obchodování s drogami stanul naposledy před soudem letos v dubnu, což ho ale zjevně od jeho pokoutné činnosti neodradilo.

V tuto chvíli je pětapadesátiletý muž obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

1 dealer se zákazníkem

1 dealer se zákazníkem 

Detailní náhled

2 dívka v růžovém

2 dívka v růžovém 

Detailní náhled

3 předání drogy

3 předání drogy 

Detailní náhled

4 předání peněz

4 předání peněz 

Detailní náhled

5 zadržení 1

5 zadržení 1 

Detailní náhled

6 zadržení 2

6 zadržení 2 

Detailní náhled

7 zadržení

7 zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem