Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S návratem hezkého počasí vyrazili k vodě i policisté

čESKOLIPSKO – Policisté informovali návštěvníky Máchova jezera, jak se chovat bezpečně u vody i na plavidlech. 

4V sobotu 12. srpna policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zavítali k turisty oblíbenému Máchovu jezeru v Doksech. Společně s hlídkou místního obvodního oddělení Doksy se zapojili do celorepublikového bezpečnostního opatření Bezpečně u vody.

Slunné a opravdu horké sobotní počasí vylákalo k vodě velké množství návštěvníků. Policisté je informovali o tom, aby měli své osobní věci pod dohledem a nedávali příležitost zlodějům. Dále začínajícím, ale i zkušeným plavcům doporučili, aby nepřeceňovali své schopnosti.

Policisté s pomocí služebního člunu vypluli i na vodní plochu, kde informovali vůdce malých plavidel o tom, jakému riziku a právnímu postihu se vystavují v případě, že vedou plavidlo pod vlivem alkoholu. Život vodákům trochu usnadnila i novela zákona, která uvedla toleranci půl promile alkoholu pro vůdce malých bezmotorových plavidel pro vymezené úseky vodních cest. Účastníci vodních radovánek byli také upozorněni na používání plovacích a záchranných vest. Toto se týkalo zvlášť těch nejmenších, kteří ještě nejsou tak zdatní plavci.

Dále se policisté zaměřili na přilehlé kempy, kde upozorňovali na zabezpečení a ochranu majetku.


18. 8. 2023
pprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem