Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S motyčkou na nevlastního syna

ZLÍNSKÝ KRAJ: Otčím ve vazbě za pokus vraždy. 

Vrchní komisaři zlínského krajského ředitelství obvinili z pokusu o vraždu šedesátiletého muže ze Slovácka. Ve středu 3. října ve večerních hodinách napadl svého nevlastního pětačtyřicetiletého syna. Udeřil ho rýčem.
Krvavým útokem skončilo pětileté soužití plné hádek v jednom domě v obci Stupava u Uherského Hradiště. Stejné to bylo i v osudný den. Otec i syn byli značně opilí. Starší z mužů nadýchal 2,5 a mladší 3,72 promile. Jako vždy se hádali, vulgárně na sebe pokřikovali, v podstatě bezdůvodně. Asi po čtvrt hodině se otčím rozhodl, že syna umlčí. Se slovy, že ho zabije, šel na zahradu, kde vzal rýč a na muže ležícího na pohovce s ním zaútočil. Trefil se tupou částí do jeho hlavy. Útok pak opakoval. Syn se naštěstí zmátožil natolik, že se začal bránit. Přesto utrpěl otřes mozku a tržné rány, které mu museli ošetřit v nemocnici.
Po vystřízlivění pachatel vypověděl, že věděl, co dělá, přesto prý nechtěl synovi své manželky ublížit. Oba pánové asi často popíjeli a v podnapilosti spolu nedokázali vycházet normálně.
Kriminalisté seznali, že muž jednal v nepřímém úmyslu, avšak s rozmyslem. Nejdříve smrtí vyhrožoval a pak si opatřil „zbraň“. Teď o tom bude moci přemýšlet ve vězení, a to až dvacet let. Pachatel je ve vazbě.
Ve Zlínském kraji jsme letos vyšetřovali celkem tři vraždy dokonané a osm pokusů.
 
10. října 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem