Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S lupičem se seznámil při hře na kytaru

Kriminalisté v rámci akce Tamarín dopadli trojnásobného lupiče. Ten pak skončil ve vazební věznici. 

Detektivové z pražské Zenklovy ulice zadrželi v pondělí 4. listopadu kolem páté hodiny odpoledne jednadvacetiletého recidivistu, kterého podezřívali ze spáchání tří loupeží v Libni, Vysočanech a na Žižkově. Policisté dopadli mladíka na základě předchozího souhlasu se zadržením vydaného Obvodním soudem pro Prahu 9, a to na chodníku před jednou z pizzerií na pražské Seifertově ulici. Recidivista skončil na služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu loupeže a nedovolené opatření platebního prostředku, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. Nakonec skončil v policejní cele, odkud ho policisté z eskortního oddělení převezli do vazební věznice. Soudce totiž vyhověl podnětu státního zástupce na uvalení vazby.
 
Kriminalisté od 17. října pracovali na případu loupeže v pražské Libni, kde mladík v Kovanecké ulici nastříkal čtyřiadvacetileté ženě slzný sprej do obličeje, vytrhli ji kabelku a utekl. V sobotu 26. října kolem jedenácté hodiny večerní pak u tramvajové zastávky Ocelářská přepadl stejným způsobem dvacetiletou slečnu sedící na lavičce. O dva dny později pak ráno před devátou hodinou nastříkal do obličeje slzný sprej sedmačtyřicetiletému kytaristovi a odcizil mu mobilní telefon a z krku zlatý řetízek. Lupič se s tímto mužem seznámil v nočních hodinách na Betlémském náměstí, kde hrál na kytaru. Společně s jeho čtyřiadvacetiletou přítelkyní si přisedli na lavičku ke kytaristovi, začali společně popíjet alkohol a zpívat. Pak ho dvojice pozvala na jídlo domů. Kolem čtvrté hodiny pak dorazili před panelový dům na Praze 3 a tam si ještě povídali a kouřili. Když ale mladá žena odešla domů, její přítel vytáhl slzný sprej a kytaristu přepadl. Kolemjdoucí pak přivolal policii.
 
V dostupných evidencích policisté navíc zjistili, že dopadený lupič byl už od roku 2010 dvakrát soudně trestaný za krádeže, letos 1. ledna dokonce opustil brány věznice jako amnestovaný a až do příštího roku mu soudce uložil podmíněný trest odnětí svobody. Celková škoda na odcizených věcech se vyšplhala až k jednačtyřiceti tisícům korun.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 14. 11. 2013

vytisknout  e-mailem