Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S kudlou vyrukoval na policisty

DĚČÍN - Policisté čelili útoku agresora; Uváděla cizí jméno; Nehodovost na Děčínsku  

S kudlou vyrukoval na policisty
STARÉ KŘEČANY - Nůž proti policistovi použil sedmatřicetiletý muž ze Starých Křečan. K útoku na veřejného činitele došlo v místě bydliště podezřelého muže, kam byla páteční večer přivolána policejní hlídka. Tu zavolala manželka útočníka, která uvedla, že její manžel je pod vlivem alkoholu, rozbÍJí zařízení bytu a fyzicky jí napadá. Když hlídka dorazila na místo oznámení, chtěla se zkontaktovat s oznamovatelkou a zjistit přesný důvod oznámení. Vyjednávat se však rozhodl samotný agresor, který nechtěl hlídku vpustit do bytu. Pouze pootevřel dveře, které jistili bezpečnostní řetízek a skrz otvor zaútočil s nožem na jednoho z přítomných policistů. "Několikrát mi s nožem zaútočil na obličej a na poslední chvíli jsem stačil uhnout" uvedl zasahující policista. "Potom jsme už na nic nečekali, vykopli jsme dveře a pachatele jsme zadrželi" dodal muž zákona. Útočník byl poté umístěn do policejní cely a následující den bylo zahájeno jeho trestní stíhání pro již uvedený trestný čin. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Uváděla cizí jméno
VARNSDORF - Při krádeži ve varnsdorfském Penny Marketu byla přistižena ochrankou sedmnáctiletá slečna z České Lípy. Ta ukradla zboží v hodnotě dva tisíce korun. Mladá zlodějka se však chtěla vyhnout postihu za spáchaný přestupek a začala se vydávat za totožnost své sestry. Policisty však neobelhala a svou situaci si značně přitížila. Nyní je podezřelá z trestného činu poškozování cizích práv. Trestní stíhání ji nemine a v případě odsouzení jí hrozí až jeden rok nepodmíněně.

Nehodovost na  Děčínsku
Dopravní   policisté na Děčínsku vyjížděli  v týdnu od   16.02.  -  22.02.2009  celkem k 31 dopravním nehodám,  při kterých  nedošlo k  žádnému úmrtí. Těžké zranění bylo u třech  dopravních nehod a lehké zranění bylo ve  čtyřech případech.   Celková způsobená   škoda  dosáhla částky 1.779.000.--  Kč. Z  celkového počtu  dopravních nehod bylo  patnáct   zapříčiněno nepřiměřenou   rychlostí. Alkohol za volantem  byl zjištěn  u  čtyřech  řidičů.
Ve stejném  období  loňského roku  došlo k 33  dopravním  nehodám, při  kterých  nedošlo k  úmrtí nebo těžkému zranění. Lehké zranění  utrpěly čtyři osoby. Nejčastější příčinou  byla opět nepřiměřená   rychlost. Alkohol u řidičů nebyl  zjištěn.  Celková   škoda  dosáhla částky  1.848.000.-- Kč.

email.: pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem